top of page

Vuoden 2020 kässähommat

Päivitetty: 8. tammik. 2021


Kotoilu ja käsityöt sopivat niin hyvin yhteen, että olisi voinut kuvitella koronavuoden 2020 aikana valmistuneiden käsitöiden määrän olevan kaltaisellani neulootikolla normaalitilannetta selvästi suurempi. Mutta eipä siinä niin käynyt, ainakaan määrällisesti. Hyvin pitkälti samaan tahtiin ovat puikot heiluneet kuin aiempinakin vuosina. Muutamasta kevään aikana syntyneestä neuleesta löytyy lisää juttua postauksestani Koronakevään huvituksia.Kirjoneuleita ja lapasia


Jotain muutosta totutusta menosta on kuitenkin havaittavissa. Vuoden aikana valmistui useampi haasteellisempi kirjoneulesukka- ja -lapaspari. Vaihteeksi on ihan mukavaa, että työn valmistuminen vie vähän enemmän aikaa ja ohjeen seuraamiseen on todella keskityttyvä. Tästä innostuksesta saa kiittää Niina Laitisen ja Lotta Lundinin toinen toistaan upeampia kirjoneuleohjeita.


Ylipäätään lapasia syntyi ihmeellisen paljon, vaikka peukalon neulominen on minulle jostain kumman syystä edelleen yhtä tervan juontia. Pari malliltaan mainioksi todettua Oslo-pipoakin joukkoon mahtuu. Lisäksi valmistui pari neulepaitaa ja monen monituiset villasukat, joista yhdet brändisukat pääsivät hieman laajempaan esittelyyn.

Makrameet ihan solmussa


Uuttakin tekniikkaa on tullut otettua haltuun. Monen vuoden tuumailun jälkeen opettelin viimein makrameen tekoa kahden seinäkoristeen verran. Jostain syystä kuvittelin sen olevan paljon vaikeampaa kuin se onkaan. Makramee on muuten varsin mukavaa puuhaa kesäaikaan parvekkeella. Seuraavaksi olisikin tarkoitus tehdä pari kukka-amppelia tällä tekniikalla ja jossain vaiheessa myös haastavampi seinävaate.


Melkein sukua julkkikselle


Villasukkani pääsivät myös vuonna 2020 lehteen, kun Kauneimmat Käsityöt -lehti julkaisi kuvat Sinappisukistani huhtikuussa ilmestyneessä numerossaan. Sama kunnia on tiedossa jälleen tänäkin vuonna, eli helmikuussa ilmestyvästä lehden numerosta 2/21 pitäisi löytyä kuva neulomistani Syysmetsä-sukista, jotka esittelin myös täällä blogissa.Vidon ja kurkkaan


Elokuussa päätin avata käsitöilleni ja diy-projekteilleni oman Instagram-tilin @vidonjakurkkaan. Isot kiitokset kaikille seuraajille ja kuvista tykänneille! Ja totta kai toivotan lämpimästi tervetulleiksi kaikki uudetkin seuraajat.💜 Somesta löytyy kyllä huikean aktiiviset kässäpiirit, mikä on mahtava juttu. Inspiraatio, ideat ja vinkit eivät sieltä ihan heti pääse loppumaan.


Noin, siinäpä ne ovat kaikki tuotokset yhdessä paketissa, missä kokonaisuus vasta alkaakin hahmottua myös itselle.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page