top of page

Laatuvalvotut lagottosukat

Päivitetty: 16. maalisk. 2023

Viime syksynä meille muutti koiranpentu Ekku, joka on rodultaan lagotto romagnolo eli Italian vesikoira. Moni arjen asia on muuttunut tämän uteliaan, sosiaalisen ja loputtoman energisen kikkuraisen karvakasan myötä. Koska Ekku haluaa innokkaana osallistua kaikkeen touhuun, oli neulomisharrastuskin pakko laittaa vähäksi aikaa tauolle. Nyt kun Ekku on jo puolivuotias reipas poika, on rauhoittumista tapahtunut sen verran, että neulominenkin useimmiten onnistuu.


Lagotto romagnolo ja villasukat
Ekku toimii tomerana tärkeissä laadunvalvontatehtävissä.

Jokainen koira ansaitsee omat sukkansa


Kun Ravelryssa tuli vastaan lagottosukkien ohje, oli oma versioni aiheesta tietenkin laitettava pikimmiten puikoille. Neuleohjeen on suunnitellut Minna Hietanen ja se löytyy nimellä Roki Lagotto Socks, suora linkki ohjeeseen https://www.ravelry.com/patterns/library/roki-lagotto-socks.


Lagottosukat

Lagottosukat

Kikkurat puikoilla


Omien sukkieni langaksi valikoitui Drops Fabel, koska siitä löytyi helposti sopivan värinen ruskea sävy. Ekku on vielä tällä hetkellä pääväriltään suklaanruskea, mutta todennäköisesti sen karva muuttuu iän myötä maitokahvin väriseksi, kuten äidilläänkin on. Langan värejä vaihtamalla saat omaan koiraasi sopivan yhdistelmän. Puikkojen kokona oli 2,5 ja molempia värejä kului vajaa 100 g.


Mallikuvion seuraaminen vaatii keskittymistä, mutta telkkarin katsominen samalla onnistui vielä hyvin. Jätin jalkapöydästä kikkurakuvion loppupätkän neulomatta, sillä sukista olisi muuten tullut aivan liian isot. Nytkin niiden kooksi tuli noin 40, eli omaan 38:n jalkaani liian suuret. Kannattaa siis seurailla missä kohtaa kannattaa aloittaa kärkikavennukset.


Sukkien pohjissa on veikeä tassukuvio.

Lagotto ja villasukat
Laadunvalvoja on hyväksynyt lopputuloksen.


Salamannopea sukkavaras


Yksi Ekun lempiharrastuksia on sukkien varastaminen, mutta kaikki muutkin villaiset asusteet käyvät. Niitä saa vähän väliä etsiä ja keräillä ympäri kämppää. Siinä mielessä onkin hyvä, että tässä taloudessa villasukkia riittää jaettavaksi myös koiran hupikäyttöön.
Edellisestä käsityöaiheisesta blogipostauksesta on vierähtänyt melkoisen pitkä tovi aikaa. Tähän syynä on se, että olen siirtynyt pitämään käsityöpäiväkirjaani Instagramin puolelle. IG-tilini Vidon ja kurkkaan löytyy täältä @vidonjakurkkaan. Tervetuloa seurailemaan!0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentarer


bottom of page