top of page

Uuden sohvan hankinta mielessä? Tutustu ajankohtaisiin sohvatrendeihin

Päivitetty: 27. helmik. 2023Sohva löytyy lähes joka kodista. Voisi helposti ajatella, että kaikki versiot sohvasta on jo nähty. Mutta kuten seuraavasta listauksesta voi huomata, aina löytyy jotain uutta tai vähintäänkin kierrätettyä ideaa. Toki myös klassikot toimivat aina, jos villimmät sohvahurvittelut eivät innosta.


Muuntautuvuus, modulaarisuus

Tämän päivän suosikkisohva muuntuu ja kasvaa tilojen mukana. Mukautuvuus pidentää sohvan käyttöikää, kun joka kerta tilojen muuttuessa ei ole tarpeen hankkia uutta sohvaa, vaan vanhaa voi muokata vastaamaan uusia vaatimuksia. Modulaarisen sohvan kanssa ei myöskään tarvitse miettiä, hankitaanko se oikea- vai vasenkätisenä, koska puoli on helposti vaihdettavissa.Pehmeän veistokselliset muodot

Veistoksellisen kaarevamuotoiset sohvat ovat edelleen pinnalla. Pehmeä siluetti luo rentouttavan ja rauhoittavan ilmapiirin. Näitä näyttäviä sohvia on olemassa kaikenmuotoisina ja -kokoisina suurista usean hengen jättisohvista mukaviin yhden hengen nojatuoleihin, joihin voi käpertyä ja tehdä itselleen mukavan pesäkolon. Pyöreät sohvan muodot tuntuvat usein kodikkaammilta kuin teräväkulmaiset ja suuri istuinsyvyys tekee sohvasta täydellisen paikan rentoutumiseen.
Rohkean räväkkä väri ja muotokieli

Koska sohva on usein olohuoneen painopiste, on se loistava paikka tehdä vaikutus. Rohkea väri ja erikoinen design eivät jää huomiotta. Sohvassa voit nauttia täysin siemauksin omasta lempiväristäsi tai luoda taidokkaan kontrastin huoneen muun värimaailman kanssa. Sopii rohkeille ja ennakkoluulottomille.Luonnonvärit

Luonnonvärit, kuten rauhoittavat vihreät, syvät siniset, lämmittävät ruskeat ja maanläheiset neutraalit sävyt luovat sisustukseen maadoittavan, rauhallisen seesteisen tunnelman. Tämä sohvatrendi sopii varmasti niillekin, joiden juttu kirkkaat ja rohkeat värit eivät ole. Erityisesti sininen väri on jälleen palaamassa sohvamarkkinoille parinkymmenen vuoden tauon jälkeen.
Ikisuosikki löhösohva

Monille uuden sohvan valinnassa tärkeintä on mukavuus. Suuret ja syvät sohvat sopivan upottavilla istuintyynyillä ovat kutsuvia, eikä niistä välttämättä tee mieli nousta ollenkaan pois. Sohvasta löytyy tilaa isommallekin perheelle. Sohvan syvyys takaa sen, että rento meininki ja sopu säilyy, vaikka sohvassa istuu/makaa useampi ihminen.Bouclé pitää pintansa

Bouclé on jäänyt pysyväksi trendiksi, sillä emme ilmeisesti voi vastustaa sen pehmeyttä. Koskettamaan houkutteleva ja tekstuuriltaan tuftattu bouclé on ihanan lohdullinen verhoilumateriaali. TrendBiblen asiantuntijoiden mielestä "bouclé tulee olemaan pinnalla pitkään, ja sen yhdistäminen luonnonpuun tai päällystettyjen metallien kanssa vie materiaalia eri tyylisuuntiin, mikä tekee siitä monipuolisen, mutta lämmittävän ja mukavan valinnan."Ekologisuus, kestävyys, vastuullisuus

Niin sisustusteollisuudessa kuin muuallakin, ympäristötietoinen suunnittelu on eturintamassa: kestävä tuotesuunnittelu alkaa onneksi olla kiistämätön selviö. Kuluttajat ovat entistä kiinnostuneempia siitä, miten tuotteet valmistetaan ja ovatko ne ympäristöystävällisiä. Nämä aspektit huomioidaan etenkin kodin tuotteisiin investoitaessa. Kierrätettävät materiaalit, ympäristöystävällisemmät valmistusprosessit, mukautuvat moduulit sekä helposti korjattavat ja vaihdettavat osat ovat kuluttajien vaatimuslistojen kärkipäässä. Huonekalubrändien on tänä päivänä oltava rehellisiä ja avoimia tuotannostaan ​​ja valmistaa kestäviä, ekologiset vaatimukset täyttäviä malleja.
Monikäyttöisyys

Kodit ovat moniajo-tiloja. Jotta pienikin koti olisi mahdollisimman toimiva, on huonekalujen hyvä olla monikäyttöisiä. Sohva voi kätkeä sisäänsä integroidun säilytystilan, mihin voi piilottaa esineet poissa näkyvistä, kun niitä ei tarvita. Tuttu tilaa säästävä kikka lienee monelle myös vuodesohva, eli tarvittaessa sohva muuttuu mukavaksi sängyksi. Pienissä neliöissä asuvat arvostavat varmasti näitä ominaisuuksia sohvassaan.

Lisää apua sohvahankintoihin löydät aiemmasta, parin vuoden takaisesta blogipostauksestani Vinkkejä sohvan valintaan.


Hyödynnä etu Hakolan verkkokaupan ostoksista!

Yhteistyöni Hakolan huonekalutehtaan kanssa on jatkunut jo usean vuoden ajan. Ilokseni voin edelleenkin tarjota asiakkailleni 15 % alennuksen Hakolan verkkokaupan vakiomalliston tuotteista. Olethan yhteydessä, jos kiinnostuit ja haluat kuulla lisää!


Hakolan laadukkaat, kotimaiset sohvat ja muut kalusteet löydät täältä www.hakola.fi0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page