Olohuoneen sisustustrendit 2018

Viime vuoden lopussa tein blogipostauksen vuoden 2017 sisustustrendeistä. Jotkut ennusteet osuivat maaliin varsin hyvin, jotkut taas vähän huonommin. Nyt olen taas aikeissa ennustella, mutta tällä kertaa ajattelin keskittyä vain olohuoneisiin. Eli seuraavana pieni yhteenveto siitä, miltä olohuoneen kansainväliset sisustustrendit näyttävät vuonna 2018.


Vuonna 2018 sisustamisen avainsanoja ovat aitous ja persoonallisuus. Tämä on mielestäni kertakaikkisen mahtavaa, sillä itse liputan aina omintakeisuuden puolesta. Epätäydellisyys ja eriparisuus ovat nyt täysin sallittuja ja jopa toivottavia asioita, mikä voi olla vaihteeksi hyvinkin vapauttava ajatus. Olohuone on monessa kodissa oman perheen vapaa-ajanvietto- ja rentoutumispaikan lisäksi samalla myös edustustila, jossa aikaa vietetään myös vieraiden kanssa. Sen vuoksi olohuoneen sisustamiseen ja toimintoihin kannattaa panostaa hiukan enemmän, unohtamatta kuitenkaan sitä tärkeintä – eli aitoutta.


Voit poimia seuraavista trendeistä jonkin itseäsi inspiroivan suuntauksen tai vaikka vain jonkin pienen yksityiskohdan oman olohuoneesi stailaukseen.


Toisiinsa sointuvat punaiset


Toisiinsa sopivat ja sulautuvat punaisen sävyt, kuten koralli, oranssinpunainen, kirkas punainen ja aniliininpunainen ovat nyt kauden trendivärejä. Tikkurila on julkaissut oman vuoden 2018 värinsä Ruukun, joka on osa juuri tätä väripalettia. Punaisen sävyjä voi lisätä sisustukseen pieninä ripauksina tuomaan tilaan lisää ulottu