Retkikohdevinkit osa 2: näkymät kunnossa – Kalajan kierros, Hyyppäänvuori ja Oravivuori

Esittelin reipas kuukausi takaperin kolme Jyväskylän lähistöltä löytyvää mielenkiintoista retkikohdetta. Nyt sarjaa jatkaa kolme upeaa luonnon näköalapaikkaa. Tällä kertaa kaikki kohteet eivät ole aivan Jyväskylän kupeessa, eikä edes Keski-Suomessa, mutta löytyvät kuitenkin alle sadan kilometrin etäisyydeltä omalta kotioveltani.


Kalajan kierros


Aloitetaan itselleni tuoreimmasta retkikohteesta, eli Etelä-Konneveden kansallispuistossa sijaitsevasta Kalajan kierroksesta, joka tuli koluttua läpi juuri viime viikonloppuna. Aurinkoinen sää oli houkutellut paikalle kymmenittäin muitakin retkeilijöitä; autoja oli parkkipaikka ja metsäautotien piennar mustanaan. Hetkinen piti jo siinä väenpaljoutta ihmetellessä miettiä, että ollaanko tässä huomaamatta ajeltu Nuuksioon saakka, mutta kyllähän iso metsäalue tietysti nielee aikamoisen määrän retkeilijöitä sisuksiinsa. Eipä ainakaan tarvinnut vallan ypöyksin luonnonrauhasta nauttia.


Vaikka keli oli mitä parhain, metsässä riitti silti märkää, liukasta ja mutaista maastoa niin, että tarkkaan sai katsoa mihin jalkansa asetti. Ruska oli jo aloittanut värittämään maisemaa ja näköalat vuoren huipulta hivelivät silmiä. Suht rauhallisella tahdilla 4,6 kilometrin mittaisen lenkin kiertämiseen kului reippaat kaksi tuntia plus hieman ruuhkaisella laavulla makkaranpaistoon kulunut aika.

<