top of page

Nyt kipin kapin alppiruusupuistoon!

Päivitetty: 18. kesäk. 2018

Ajankohtainen täsmävinkki lähiretkeilyyn Jyväskylässä: juuri nyt kannattaa käydä ihastelemassa upeaa kukkaloistoa alppiruusupuistossa. Puisto sijaitsee Jyväskylän Mäyrämäessa, aivan Keuruuntien vieressä molemmilla puolin Mäyrämäentietä. Paikalle voi polkaista kätevästi vaikka fillarilla, keskustasta matkaa kertyy suuntaansa viitisen kilometriä.


alppiruusupuisto Jyväskylä

alppiruusut

Puisto on melko pieni, eikä sen kiertämiseen mene kauan, mutta näkemistä on senkin edestä. Puistossa on helppo kulkea pitkospuita pitkin myös pienten lasten kanssa ja koiran voi myös ottaa metsikköön mukaan. Meidän reissullamme, minun ja kummityttöni kanssa maailman suuria ihmeitä hämmästelemässä oli pikkuinen koiranpentu Paavo.


alppiruusupuisto

alppiruusupuistossa


Jalostuksen tulos näkyy


Jyväskylän alppiruusupuisto on osa Helsingin yliopiston kasvinjalostustieteen laitoksen alppiruusujen jalostusohjelmaa. Tarkoituksena on ollut jalostaa paremmin Suomen olosuhteisiin soveltuvia lajikkeita. Nykyään saatavilla onkin kauniita ja kestäviä lajikkeita, jota ovat syntyneet juuri tämän ohjelman tuloksena. Puisto on perustettu 1986 ja uusia istutuksia sinne on tehty vuosina 1994 ja 2011.


Eri alppiruusulajikkeet ja muitakin alueelle istutettuja kasveja on merkitty kylteillä. Puiston kasveja ei saa kerätä tai vahingoittaa, mutta kukkien väriloiston voi onneksi tallentaa kameran avulla. Suunnista siis ihmeessä puistoon nauttimaan alkukesän tunnelmasta!


Jyväskylän alppiruusupuisto kyltti

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page