Jyväskylän Kirja, Ruoka & Viini -messut – VINKIT + LIPPUARVONTA

Päivitetty: 18. marrask. 2019

Kirja, Ruoka & Viini -messutapahtuma palaa jälleen Jyväskylän Paviljonkiin 22.-24.11.2019. Ja mikäs muu teema sen paremmin sopisikaan juuri tähän joulun alle, parhaaseen hyggeilyaikaan?


Kirja, Ruoka & Viini -messut arvonta

Itse satun olemaan koko kolmikon, eli yhtä lailla niin kirjojen, ruuan kuin viininkin suuri ystävä, joten paikan päälle on tietenkin mentävä. Omakohtaisten elämysten lisäksi uskoisin löytäväni messuilta myös täytettä pukin konttiin. Hyvä kirja on aina oiva lahja ja sen voi lukemisen jälkeen halutessaan laittaa kiertoon.


Koostin ennakkoon ilmoitetusta messuohjelmasta muutamat tärpit, joista itse olen kiinnostunut. Mukaan on saatu vaikuttava joukko Suomen eturivin kirjailijoita, joiden haastattelut ovat varmasti kiinnostavaa kuunneltavaa. Ruokapuolelta löytyy myös monenlaista nähtävää ja maisteltavaa ja erillisellä viinialueella on mahdollisuus lipukkeilla päästä testailemaan laajaa valikoimaa erilaisia viinejä ympäri maailman.OMAT OHJELMATÄRPPINI MESSUILLE


PERJANTAI 22.11.


● Klo 13.40 B-hallin Päijänne-lavalla kääntäjälegenda Kersti Juva kertoo syksyllä julkaistusta teoksestaan Löytöretki suomeen. Taru sormusten herrasta -trilogian, Nalle Puhin ja lukuisten muiden klassikkoteosten suomentaja on koonnut ajatuksensa ja havaintonsa kielestä kirjaksi. Löytöretki suomeen on kunnianosoitus suomen kielelle, ja se kokoaa kääntäjän pitkän uran oivalluksia yksiin kansiin.


LAUANTAI 23.11.


● Klo 12.15 B-hallin Kirjaharju-lavalla esiintyy Pertti Jarla, joka kiinnostanee kaikkia Fingerporin ystäviä.

● Klo 16.15 B-hallin Jyväsjärvi-lavalla haastateltavaksi pääsee Jari Tamminen, jonka kirja Nauti tyhjyydestä – Ja muita vastamainoksia käsittelee parodian kautta mainoskuvastoa ja sitä, miltä elämäntapamme näyttää kuluttajamarkkinoiden kautta tarkasteltuna. Kirja pitää sisällään visuaalista huvittelua eli irvailuja oikeille mainoksille ja syvää asiaa kerskakulutukseen perustuvan yhteiskuntajärjestelmän ongelmista.