top of page

Valon kaupunki 2021

Valon kaupunki on Jyväskylässä järjestettävä kaupunkikulttuuritapahtuma, joka koronasta johtuvan vuoden tauon jälkeen järjestettiin taas tänä vuonna 2021. Tapahtuma-aikaa on pidennetty tällä kertaa samaan aikaan järjestettävien MM-rallien vuoksi viikon mittaiseksi, vaikkakin osa teoksista oli nähtävillä vain ensimmäisten päivien ajan.
Suosittu tapahtuma

Ilmeisen vilkkaan tapahtumaviikonlopun jälkeen hämmästyttävän runsaasti väkeä oli liikkeellä vielä maanantai-illan pimeydessäkin, jolloin itse suunnistin kameran kaulassa valotaidetta ihastelemaan. Eikä ihmisten paljous tosiaan mikään ihme ole, sillä näyttävät valoteokset houkuttelevat varsin helposti kaikkia uteliaita ja ulkoilijoita puoleensa kirkkaassa ja kuulaassa syyssäässä. Valon kaupunki on aina hyvin odotettu osa Jyväskylän tapahtumatarjontaa.


Tunnelmat vaihtelevat kohteesta toiseen. Ylistönrinteen seiniin heijastettu Fusion Layers on värikäs ja vaihteleva, Kirkkopuiston Ether-valoteoksesta ja sen hahmoista löytyy mystisempää sähäkkyytta, ja vähän pelottavaakin otetta, kun taas sataman Lilies on vesiheijastuksineen jopa eteerisen kaunis.


Lisää infoa teoksista löydät täältä https://valonkaupunki.jyvaskyla.fi/valotapahtumat/2021


Ilman valoa ei ole värejä. Joten puhukoot kuvat lisää puolestaan.
0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page