top of page

Tee se itse lahjapaperi

Päivitetty: 18. kesäk. 2018


Vilauttelin Design HiMan Instagramin puolella tässä jokin aika sitten DIY-vinkkiä lahjojen paketointiin. Alunperin ajatus oman lahjapaperin tuunaamisesta on lähtenyt liikkeelle joka jouluisesta tuskastumisestani siihen, kuinka kauppojen joulupaperivalikoima on vuodesta toiseen ainakin omaan makuuni aika yksipuolisen ankeaa. Suoraan sanottuna kuosit ovat liian usein jopa melkoisia rumiluksia. Kaipailen valikoimiin selkeästi minimalistisempia kuoseja.


diy-lahjapaperi

Koska vuoden kiivain juhlasesonki on juuri alkamassa, päätin jakaa askarteluvinkin myös tänne Himasta-blogin puolelle. Tästä siis helppo, halpa ja persoonallinen ratkaisu lahjapaketointiin äitienpäiväksi, opintonsa päättävälle, rippilapselle, syntymäpäiville tai ihan mihin tahansa kekkereihin, joissa lahja on paikallaan. Ja milloinkas ei olisi, sillä onhan lahjojen antaminen vähintään yhtä kivaa kuin niiden saaminen.


diy lahjapaperi mustavalkoinen

Tarpeelliset tavarat


Tarvitset rullan Ikean piirustuspaperia (löytyy lastenosastolta) sekä vesivärit, peitevärit, tussit, värikynät tai jotkut muut vastaavat välineet, joista saat väriä irti. Sitten vain leikkaat rullasta sopivan kokoisen palan ja alat taiteilemaan. Anna värien loistaa ja pensselin heilua vapaasti. Veikkaisin, että varsinkin lasten kanssa tehdessä syntyy todella upeita, täysin uniikkeja lahjapapereita.


diy lahjapaperi kirjava

Vesiväreillä tulee valmista jälkeä nopeasti, mutta paperin pitää toki antaa maalaamisen jälkeen kuivua hetki. Tusseilla saat tarkempia kuvioita, aikaa vain menee hiukan enemmän. Mutta jos tykkäät puhua pitkiä puheluita ja piirrellä samalla, niin siinähän lahjapaperikin syntyy oheistuotteena kuin itsestään.


lahjapaketit

Kun olet tyytyväinen paperille ilmestyneeseen kätöstesi jälkeen, ei muuta kuin kääräise lahja paperiin ja kerrassaan upea, yksilöllinen paketti on valmis ilahduttamaan päivänsankaria. Helppoa kuin heinänteko!


diy paketti

tee-se-itse lahjapaperi

30 metrin piirustuspaperirullasta riittää aineksia moneen pakettiin. Ja tietenkin parasta on, että kaikista voi tehdä erilaiset. Varsinaisen glamour-lahjapaketin voi loihtia liimaamalla paperin höysteeksi vaikkapa glitteriä ja höyheniä.


Ja muuten hei, tämän lahjapaperin voi kierrättää paperinkeräyksessä toisin kuin kaupasta ostetun kiiltäväpintaisen lahjapaperin!

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page