Koronakevään huvituksia

Koronakevät on ollut yhtä kotoilua. Eihän tässä paljon muuta voi, kuin istua sohvalla tv:n ääressä neulomassa. Tai lukea. Tai syödä. Samalla kun ulkoinen habitus ja kunto ränsistyvät, syntyy kuitenkin edes jotain hyödyllistä, eli päälle puettavaa.


Villit lupiinit

Villit lupiini villasukat

Ensimmäisenä koronaneuleena valmistui Villit lupiinit -kirjoneulesukat. Malli on Niina Laitinen Designin tuotoksia, mutta vaihdoin langan alkuperäisohjeen Nallea paksumpaan vaihtoehtoon, eli Seiskaveikkaan. Yksi syy tähän on se, että omalla käsialallani Niinan ohjeiden mukaiset sukat tuppaavat olemaan vähän kinttananpuoleisia. Väritys sukkaan syntyi niistä langoista, mitä kaapeista sattui löytymään ja mielestäni yhdistelmä osui kyllä varsin nappiin. Sukkien kantapäässä on hauska juju, eli ne ovat vahvistettua joustinneuletta.


Villit lupiinit Niina Laitinen Design

Pitsineulepusero


pitsineulepusero

Toisena sohvannurkasta käsin syntymään päässyt koronaneule on pellavanvärinen pitsineulepusero, joka valmistui huimasti ennakoitua nopeammin. Kuvittelin aloittaessani, että hyvässä lykyssä ehdin saada sen kesän aikana valmiiksi. No, kolme viikkoa siihen sitten meni. Ohje on peräisin Kauneimmat käsityöt -lehden numerosta 5/2019.


Lankana on ominaisuuksiltaan mahtava Arezzo lin -lanka, joka on pellava-puuvilla-bambu -sekoitetta. Viime kesänä neuloin samaisesta langasta neuletakin. Pitsikuvion oppii jossain vaiheessa ulkoa, jonka jälkeen neule edistyykin sutjakkaasti. Monikäyttöiselle kesäneuleelle uskon löytyvän useita esiintymistilaisuuksia, vaikka tulevalta kesältä suurimmat riennot onkin nyt peruttu.