top of page

Kirjavinkit joulun ja talven fiilistelyyn

*Kirjat on saatu arvostelukappaleina kustantajalta.


Ulkoasultaan kaunis kirja houkuttelee tarttumaan ja tutustumaan. Laadukkaiden kuvapainotteisten kirjojen selailu on mitä mainioin keino, kun kaipaa nopeaa inspiraatiota tai haluaa päästä nopeasti oikeaan tunnelmaan kiinni. Itselleni talvi on varsin haasteellista aikaa, kun valo katoaa, pimeys syö värit ja kylmyys tunkeutuu luihin ja ytimiin. En myöskään ole erityisemmin jouluihminen, vaikka toki jouluun liittyy monia mukavia asioita.


Talveen ja etenkin joulun aikaan liittyy paljon visuaalisesti kaunista – toisinaan kaamoksen keskellä se on vain oikein kaivamalla kaivettava esiin tai etsittävä aivan uusi näkökulma kauneuden havaitakseen. Avuksi syksyn ja talven ankeuteen löysin kaksi inspiroivaa uutuuskirjaa, joissa upeiden kuvien ja niihin liittyvien tekstien avulla talvi ja joulu saavat päälleen ripauksen taikapölyä. Talven harmautta katsoo nyt uusin silmin, rauhoittavana elementtinä. Molemmat kirjat pitävät talvisen tunnelmoinnin lisäksi sisällään mm. monia askartelu- ja leivontavinkkejä, joten ihan konkreettistä hyötyä ja tekemistä niistä voi fiilistelyn lisäksi ammentaa.


Talvikirja


Talvikirja

Maija Tiensuun (visualisti ja sisustustoimittaja) ja Annabelle Antaksen (valokuvaaja) Talvikirja – Inspiroidu ja nauti talvikuukausista on hurmaava teos, jonka äärellä on mukava rauhoittua, antaa ajatusten levätä, tehdä asioita kiirehtimättä ja keskittyä olennaiseen. Kirja muistuttaa, että välillä on hyvä rentoutua, laittaa puhelin ja tietokone kiinni ja vain nauttia olemisesta ja laiskottelusta. Talvikirja kehottaa arvostamaan arjen pieniä hetkiä ja luonnon kauneutta. Ydinajatus kiteytyy lauseeseen ”less is more – vähemmän on enemmän”.



Olisipa aina joulu


Olisipa aina joulu

Ilona Pietiläisen (sisustustoimittaja ja valokuvaaja) Olisipa aina joulu -kirja tarjoaa vinkkejä joulumielen herättelyyn ja joulun hengen luomiseen. Koska joulun ydin on usein vanhoissa perinteissä, niitä toteutetaan nyt uudella tavalla. Luonto on läsnä kodin joulukoristeissa ja kattauksissa. Kirjan jouluruoat valmistetaan vanhalla liedellä, kynttilän valossa. Joulu on hyvää oloa ja tuokioita, joissa on ripaus  taikaa.



KIRJA-ARVONTA


Jotta sinäkin pääsisit mukaan joulumielen nostattamiseen, arvon Design HiMan Facebook-sivulla yhden Olisipa aina joulu -kirjan. Osallistumisaika päättyy ma 2.12.2019 ja ilmoitan arvonnan voittajalle henkilökohtaisesti. Käy siis lukemassa osallistumisohjeet Design HiMan Facebookin puolella ja osallistu arvontaan!


kirja-arvonta Olisipa aina joulu

Vinkkinä vielä lopppun, että Docendon verkkokaupassa on 1.12.2019 saakka kaikki kirjat alennuksessa -25 % + ilmainen toimitus. Kannattaa hyödyntää vaikka joululahjahankintoihin!



Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page