top of page

Huviretket-kirjoneulesukat

Sain hiljattain valmiiksi tilauksesta tekemäni Huviretket-villasukat, joista tuli niin kivat, että päätin esitellä ne täälläkin. Mallin on suunnitellut Niina Laitinen Designs ja sen alkuperäinen ohje löytyy suunnittelijan omilta sivuilta, Novitan sivuilta sekä Novita-lehden numerosta 3/2017.



Alkuperäinen ohje on tehty Novita Venla-langalle ja koolle 38/39, mutta koska sukkien saajan jalka on pari numeroa suurempi, päätin soveltaa ja käyttää lankana Novita Nallea. Nallesta löytyi myös paremmin tilaajan väritoiveita vastaavia lankoja. Puikkojen koko on 3,25. Jalkaterän pituutta piti hiukan lyhentää ohjeesta, eli jätin muutaman kirjoneulerivin lopusta kokonaan neulomatta ja siirryin suoraan kärkikavennuksiin. Myös varresta tuli Nallella jonkin verran pidempi kuin Venla-langalla olisi tullut, mutta en usko sen haittaavan mitään. Ainakin lämmintä vartta riittää nyt pitkälle sääreen.



Pitkien kirjoneulesukkien värimaailma syntyi tilaajan toiveiden mukaan: mustaa, valkoista, sinapinkeltaista ja ripaus harmaata. Yhdistelmä on mielestäni samaan aikaan raikas ja rauhallinen. Itse ainakin tykkään yhdistelmästä kovasti.



Knitting is the original fidget spinner


Kirjoneulekaavion seuraaminen neuloessa on keskittymistä vaativaa hommaa, mutta ohje on niin hyvä ja selkeä, että mitään ongelmia ei sen suhteen eteen tullut. Olen usein ennenkin neulonut villasukkia Niina Laitisen ohjeilla ja voin kyllä suositella niitä lämpimästi. Tässä kyseisessä mallissa pientä pohdintaa herätti varren yläosasta löytyvä kuvio, josta ei tullut selvyyttä onko se maatuska, tipu vai pingviini. Jokainen tehkööt siis oman tulkintansa. :)



0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page