top of page

Helpoista helpoin kaulahuivi

Tämän ehkä maailman helpoimman kaulahuivin osaa neuloa kuka tahansa, jolla puikot pysyvät käsissä, silmukoiden luominen ja ainaoikean neulominen onnistuu. Kaulaliina neulotaan paksuilla puikoilla, vain ja ainoastaan ainaoikealla, joten se valmistuu sutjakkaasti.


helpoista helpoin kaulahuivi

ainaoikein kaulahuivi


Huivin pituuden ja leveyden voit päättää itse omien mieltymystesi mukaan. Ja tietenkin myös värin. Itseäni houkutteli tällä kertaa lämmin pellavankeltainen. Eri väreillä raidoittamalla saa myös aikaan aivan oman makunsa mukaisen huivin. Itselläni kävi itse asiassa niin, että aloitin alunperin neulomaan pitsihuivia, mutta totesin sen olevan aivan liian "fiini" omaan tyyliini, joten purin ja aloitin uudestaan vähän ronskimmalla ja simppelimmällä otteella.


Oman huivini neuloin kuutosen pyöröpuikoilla kaksinkertaisesta Drops Alpacasta. Olin ostanut lankaa kuusi kerää ja huivista tuli just niin pitkä, mihin tuo 300 g riitti. Aika passeli pituus mielestäni, kun käytössä huivi kuitenkin venyy vielä jonkin verran. Huivi kiepahtaa juuri sopivasti kerran kaulan ympäri. Siistin reunan salaisuus on kerroksen viimeisen silmukan nostaminen nurin. Eli tuo lanka neuleen eteen niin kuin olisit neulomassa nurjaa silmukkaa, mutta nostatkin silmukan neulomatta. Käännä työ ja aloita seuraava kerros neulomalla ensimmäinen silmukka normaalisti oikein.


keltainen kaulahuivi


Alpakka on lämmintä ja pehmoista lankaa, mutta jonkin verran siitä kyllä irtoaa karvaa. Joten jos karvaisuus häiritsee joko neuloessa tai käytössä, suosittelen lankavaihtoehdoksi vaikkapa merinovillaa.


Ai niin, tosiaan. Taisin vähän huijata tuossa alussa. Työn lopussa silmukat on myös osattava päätellä, samoin kuin langanpäät. Toivottavasti aloittelijoilta into ei lopahtanut tämän karun paljastuksen takia. Rohkeasti vaan puikot heilumaan!☺️


neulottu kaulahuivi ohje

helppo neulottu kaulaliina

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page