top of page

WC-remppa pienellä budjetilla – ilmeen raikastus kaakelimaalilla

Kesän, kärpästen ja lomailun vuoksi blogi on pitänyt pienen huilitauon. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sisustushommista olisi ollut taukoa. Päinvastoin, sillä kesäloman hupina on ollut vessan low budget -remontointi laattoja maalaamalla. Idea syntyi, kun edellisestä rempasta jäi reilusti yli valkoista Remontti-Ässää ja nettiä selaillessani törmäsin tietoon, että myös sillä voi maalata kaakeleita, kunhan vain tila ei ole märkätila.Oman kotini alakerran pikkuvessa on aikoinaan kauttaaltaan laatoitettu, vaikka se ei olekaan märkätila. Laatoituksen ilme oli kuitenkin jo pahasti kulahtanutta ysäriä. Epämääräisen beigen rusehtavan kirjavat seinälaatat ja sinisen harmaa lattia eivät varsinaisesti ilahduttaneet silmää. Mikä tahansa muutos raikkaampaan suuntaan oli erittäin tervetullut. Ja jos remontin pystyisi vielä toteuttamaan varsin pienillä kustannuksilla, niin mikäpä jottei!


vessa ennen
Vessa ennen rempan aloitusta.

Sitten vaan tuumasta toimeen ja testaamaan, sillä varsinaisesti mitään suurta menetettävää vanhassa vessassa ei ollut, jos homma menisi jotenkin pieleen. Jo olemassa olevan Remontti-Ässän kaveriksi piti rautakaupasta käydä hakemassa läjä muitakin tarvikkeita, kuten esimerkiksi lattiaan oma kaakelimaalinsa V33, joka kestää paremmin kulutusta. Vanhan seinäkaakelin pintaan, Remontti-Ässän alle, tarvittiin myös Otex Akva tartuntapohjamaali.Rautakaupasta hankittu puuhapaketti. Huomaathan oleelliset lippikset!


Remppa vaihe vaiheelta


1. Seinäkoukkujen, vessapaperitelineen yms. irrotus seinästä, WC-pöntön ja kiinteiden kalusteiden suojaus.

2. Vanhojen silikonien poisto ja laattasaumojen halkeamien paikkailu akryylimassalla.

3. Seinien puhdistus Nitor maalarinpesuaineella.

4. Seiniin tartuntapohjamaali Otex Akva.

5. Seinien maalaus Tikkurilan Remontti-Ässällä, väri paperi.

6. Lattian puhdistus maalarinpesulla ja sen jälkeen käsittely V33 lattian esikäsittelyaineella.

7. Lattian maalaus V33 kaakelimaali lattioille, väri mustan harmaa.

8. Uudet silikonit paikoilleen.

9. Vanhojen koukkujen yms. kiinnitys takaisin vanhoille paikoilleen.Asetelma alkaa jo näyttää rempalta.

lattian kaakelimaali
Lattia näyttää aika jäätävältä ensimmäisen maalauskerran jälkeen.


Lisäksi vanha, järkyttävän keltasävyinen valaisin vaihdettiin uuteen kirkkaampaan led-loisteputkeen. Mutta siinäpä se noin muuten. Vanhat kiinteät kalusteet ovat ennallaan, niihin ei koskettu toistaiseksi lainkaan. Kaappien nyt ikävästi kellertävät ovet olisi tarkoitus vielä jossain vaiheessa maalata. Mietinnässä on vielä, vetäisikö pintaan samaa valkoista kuin seinissä, vai hakisiko oviin jonkin lattiaan natsaavan harmaan sävyn. Tämä homma saattaa kyllä helposti jäädä vasta seuraavan kesäloman projektiksi.Vessa on valmis!

Vessarempan kokonaiskustannukset tulivat kaiken kaikkiaan olemaan enimmilläänkin 150,00 €. Tämä toki vain, jos työlle ei laske mitään hintaa. Aikaa kului yllättävän paljon maalikerrosten kuivumista odotellessa. Lisäksi pienen ja ahtaan tilan maalaus on arvaamattoman työlästä monien pienien nurkkien ja kulmien vuoksi. Melkoisiin jooga-asentoihin joutui venymään, että ylipäätään yltti joka kohtaan maalia sutimaan.


Aika paljon ilme raikastui pelkällä maalilla, vai mitä sanot?

Nähtäväksi jää, miten puolihimmeä Remontti-Ässä kestää siivoamista ja kuinka kaakelimaali kestää lattiassa. Jos kokemukset tulevat olemaan hyviä, voisin harkita myös yläkerran isomman kylpyhuoneen maalaamista uuteen uskoon. Ainakin tällä tavalla saa kylppäriin pienillä kuluilla pari vuotta lisäaikaa ennen täysremonttia.
0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page