top of page

Vuoden 2018 värit: Tikkurila Ruukku ja Pantone Ultra Violet

Kaikkihan tietävät, että värillä on väliä. Ja tämän vuoksi sekä Tikkurila että Pantone julkaisivat äskettäin trendivärinsä vuodelle 2018.


Ruukku


Tikkurilan vuoden väri Ruukku N405 on voimakkaan lämmin, maanläheinen värisävy. Vallalla olevat trendit, kuten luonto, koti, käsityöt ja rauhoittuminen ovat ohjanneet juuri Ruukun valikoitumista vuoden väriksi. Ruukku tuo sopivan ripauksen lämpöä skandinaaviseen sisustukseen. Jo esimerkiksi yhden oleellisen huonekalun maalaaminen terrakotan sävyisellä Ruukulla vetää katseet puoleensa. Kellertävä luonnonvalo herättää Ruukun punapigmentit eloon ja pohjoinen viileä valo taas saa ruskean vivahteet paremmin esiin.
Samaan aikaan vuoden värin kanssa Tikkurila julkaisi myös Color Now 2018 Minerals-värikokoelman, jossa tietenkin Ruukku on etuoikeutetusti yhtenä paletin osana. Minerals-värimaailma ottaa aimo askeleen kohti eurooppalaista, runsaan maanläheistä värimaailmaa.Jos Tikkurilan maaleihin liittyvät sisustusideat kiinnostavat, kannattaa tutustua laadukkaasti toteutettuun Color Now -lehteen. Tikkurilan Color Now -sisustuslehti on ilmainen ja sen saa kätevimmin suoraan kotiin tilaamalla Tikkurilan sivuilta tai noutamalla sen Tikkurilan maaleja myyvästä liikkeestä.


Ultra Violet


Pantonen vuoden 2018 väri on kekseliäs ja mielikuvituksellinen Ultra Violet 18-3838. Dramaattisen provosoiva väri viestii omaperäisyyttä, kekseliäisyyttä ja visionääristä ajattelua.Violettion väri, jonka ihminen aistii, kun silmään tulee valoa, jonka aallonpituus on 390–420 nanometriä. Violetti valo on kaikkein lyhyt­aaltoisinta näkyvää valoa, ja näkyvän valon spektrissä violetti on reunimmainen ”syvänsininen” väri. Vielä lyhytaaltoisempi säteily on näkymätöntä ultraviolettisäteilyä. (Wikipedia)

Pantonen valinta vuoden 2018 väriksi miellyttää itseäni erityisesti, sillä violetti on yksi kaikkien aikojen suosikkiväreistäni. Sisustuksellisesti se on ehkä hiukan haasteellinen, mutta aksenttivärinä ja pienissä detaljeissa taitaen käytettynä varsin tehokas. Muodissa violetti on helpompi ja etenkin violeteissa asusteissa tarjontaa löytyy ilahduttavan paljon.


Raquel Minna Parikka
Jo vuosia sitten hankkimani Minna Parikat ovatkin nyt yllättäen supertrendikkäät.

Violettiin väriin liitetään myös paljon symboliikkaa, mikä tekee siitä erityisen kiinnostavan ja jännittävän värin. Kannattaa testata vaikka aivan pieninä annoksina, jos väri ei muuten kuulu suosikkeihisi!

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page