top of page

Uusi vuosi liukuu klassiseen siniseen

”Classic Blue on väri, johon voimme samastua kaikkialla maailmassa, asuupa missä tahansa. Kun vain avaamme oven ja katsomme ulos, näemme tämän värin”, kuvaili Pantone Color Instituten varapresidentti Laurie Pressman Pantonen vuoden 2020 väriä sen julkistustilaisuudessa. Pantonen mukaan Classic Blue 19-4052 on rauhallinen, luotettava, ajaton ja yksinkertaisuudessaan elegantti väri, jolla ylitämme kynnyksen uuteen aikakauteen, uudelle vuosikymmenelle.Pantonen värivalinta pyrkii kuvastamaan sitä, mihin suuntaan trendit ja design ovat menossa. Näin ollen kevään myötä sinistä tullaan näkemään taas enemmän kauppojen valikoimissa. Sininen väri – kuten moni muukin väri – jakaa vahvasti mielipiteitä. Edellisellä vahvalla sinisen sisustamisen aikakaudella moni sai väristä roiman yliannostuksen, mutta ehkä nyt on jo kulunut riittävästi aikaa siihen, että se voisi onnistua tekemään uuden, hieman maltillisemman paluun.Sininen suunnittelijan pöydällä

Sisustusvärinä sinisen sanotaan olevan sopusointuinen, viilentävä, rauhoittava ja levollisuutta lisäävä. Niinpä se sopiikin erityisen hyvin makuuhuoneisiin. Sininen väri symbolisoi tiedettä ja viisautta ja sen vuoksi sitä käytetään akateemisissa yhteyksissä. Sininen sopii hienosti yhteen vaalean puun kanssa. Kesäisen tuulahduksen saa hetkessä loihdittua perinteisen raikkaalla sinisen ja valkoisen yhdistelmällä.


Graafisessa suunnittelussa sininen on hyvin monikäyttöinen väri. Se sopii mainiosti pakkaussuunnitteluun, sillä se edustaa vakautta ja luotettavuutta, jota nykypäivän kuluttajat tuotteilta vaativat. Sininen on suomalaisille läheinen, isänmaallinen väri ja luultavasti myös sen vuoksi sininen on kaikken käytetyin väri suomalaisissa logoissa ja brändi-ilmeissä.


Sinisten hetkien värikartat


Suunnittelin Classic Bluen innoittamana kolme erilaista värikarttaa. Luonto on kaikissa yhdistävänä elementtinä ja tunnelma huokuu tyyntä rauhallisuutta.

Classic Blue Lilac
Classic Blue Lilac

Classic Blue Moment
Classic Blue Moment

Classic Blue Sunset
Classic Blue Sunset0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page