top of page

Uusi matto koirakotiin

Kaupallinen yhteistyö: MATTO.fi


Sen jälkeen, kun meille viime syksynä muutti pieni, touhukas karvakasa, eli lagotto romagnolo -poika Ekku, on monta sisustukseen liittyvää asiaa pitänyt pohtia uudelleen. On täytynyt antaa käytännöllisyyden ja kestävyyden kiilata ulkonäön ja hieman ehkä myös mukavuuden edelle. Arimmat huonekalut ja matot siirtyivät varastoon ja kaikki mahdolliset pientavarat nosteltiin koiran ulottumattomiin. Utelias koiranpentu tutustuu maailmaan suullaan ja pienet naskalihampaat ovat käsittämättömän terävät. Sisäsiistiksi oppiminen vie oman aikansa ja vahinkoja voi aina sattua muutenkin. Nyt kun Ekulla on ikää jo reilut seitsemän kuukautta ja sisäsiistinä on oltu jo parin kuukauden ajan, on tilanne helpottunut paljon. Mutta onhan koira toki otettava huomioon jo ihan turvallisuussyistäkin kodin sisustuksessa koko sen elämän ajan.


koirakodin matto Dawn Foam 6826

Käytännössä eniten jälkiään Ekku on jättänyt mattoihin. Matoille on mennyt pissat, kakat ja oksennukset ja niihin on koeponnisteltu hampaita niin, että usean maton reuna on rispaantunut jostain kohtaa. Tämä kaikki on tietenkin koiranpennun hankkijalle ihan normaalia ja ennalta odotettavissa. Huonekasveja, kirjoja ja kalusteitakin on järsitty, mutta ei onneksi kovin suuressa mittakaavassa. Myös kengät ovat kuin ihmeen kaupalla ainakin toistaiseksi saaneet jäädä rauhaan.


vaatehuoneen matto

Matto vaatehuoneeseen


Yksi koiran sotkuista ja hampaista erityisesti siipeensä saanut matto on ollut meillä vaatehuoneen/pukeutumishuoneen kudottu villamatto. Se myös hyvin kevyenä mattona luisui jatkuvasti pois paikoiltaan liukkaalla parketilla, kun koiralla oli vähänkin enemmän vauhtia. Ja sitähän yleensä on. Uusi, puhdas, ehjä ja juuri tässä tilassa toimivampi matto oli siis todellakin tarpeen.


MATTO.fi:n kattavista mattovalikoimista olisi löytynyt useampikin varteenotettava ehdokas, joista meille lopulta valikoitui Dawn Foam 6826 valkoinen polypropeenimatto koossa 160 x 230 cm. Sileäpintainen Dawn Foam sopii moneen tilaan. Verkonsilmäkuviointi tuo sisustukseen sopivasti ilmettä ja pyöreitä muotoja. Harmaa, aavistuksen kiiltävä kuviointi valkoisella pohjalla sopii hyvin tummanruskean puun kanssa, mitä meillä on vaatehuoneessa sekä kaapistoissa että lattiassa. Monikäyttöinen matto sopisi meillä mainiosti myös olohuoneeseen ruokailuryhmän alle tai työhuoneeseen. Matto on vesipestävä ja se on saatavilla neljässä eri värissä ja viidessa eri koossa. Pääset katsomaan kaikki Dawn Foam 6826 maton versiot suoraan tästä linkistä.Matto Dawn Foam 6826


koirakoti Matto Dawn Foam 6826

Kokemukset matosta tähän saakka


Matto on nyt ollut käytössä parisen viikkoa ja olen ollut siihen varsin tyytyväinen. Ulkonäkö miellyttää silmää ja matto pysyy hyvin paikoillaan kumisen pohjansa ansiosta. Ja kyllä Ekkukin siitä tuntuu tykkäävän. Koira on yrittänyt vähän maistella maton kulmaa, mutta ei onnistunut saamaan vahinkoja aikaiseksi – ainakaan toistaiseksi. Vaikka ensisijaisesti suosinkin sisustuksessa aina luonnonmateriaaleja, on polypropeenimatto tässä tilanteessa käytännöllinen järkiratkaisu.


Lagotoista (eli Italian vesikoirista) ei irtoa lainkaan karvaa, mutta kikkuraiseen turkkiin kyllä roskat ja kura tarttuvat helposti, ja niinpä ne kulkeutuvat aina myös ulkoa sisälle. Kunnon imuri onkin erittäin tarpeellinen kapistus koirataloudessa. Sileäpintainen matto on helppo imuroida ja tahratkin lähtevät suhteellisen helposti kostealla rätillä pyyhkimällä, jos vain ehtii huomata ne ajoissa.


maton alapuoli

lemmikkiystävällinen matto
Ekku on vasta menossa ensimmäiseen trimmiinsä, joten karvapeite on vielä pentumaisen pörheä.


Vinkkejä lemmikkikodin mattojen valintaan


Seuraavat vinkit koskevat lähinnä koira- ja kissakoteja. Samoja vinkkejä voi hyödyntää myös lapsiperheen mattovalintoja mietittäessä.


  • Hyvä lemmikkikodin matto on helppohoitoinen ja kestävä. Koska elämästä lemmikkien kanssa aiheutuu useimmiten likaa, karvoja, tahroja ja hajuja, tulee maton olla helposti puhdistettava ja kulutusta kestävä.

  • Suositeltavia materiaaleja lemmikkikotiin sopivaan mattoon ovat esimerkiksi polypropeeni, polyesteri tai villasekoitteet. Nämä materiaalit kestävät hyvin kulutusta, ovat helppohoitoisia ja puhdistuvat yleensä hyvin. Kokonaan villaista mattoakin voi harkita, sillä villa on luonnostaan likaa hylkivä materiaali. Matot voi ja ehdottomasti kannattaakin suojakäsitellä heti uutena.

  • Maton on hyvä olla jämäkästi paikoillaan pysyvä, jotta se ei ole heti kasassa jokaisen vähänkin vauhdikkaamman leikkihetken tuoksinnassa. Kevyt matto on helppo käsitellä, mutta se siirtyy helposti pois paikoiltaan ilman pohjan liukuestettä. Jos matossa ei ole sellaista valmiina, saa maton alle laitettavaa liukuestettä hankittua erikseen.

  • Lemmikkikotiin kannattaa valita matto, jossa ei ole kovin pitkää nukkaa tai hapsuja, joihin karvat ja lika tarttuvat helposti kiinni. Tasainen tai matalanukkainen matto on yleensä helpompi puhdistaa. Pitkä nukka ja hapsut houkuttelevat monia lemmikkejä myös repimään ja maistelemaan niitä, mikä ei välttämättä ole kovin toivottua.

  • Kannattaa miettiä myös maton värin valintaa. Vaaleat värit saattavat näyttää helposti likaisilta, joten tummempi sävy tai vaihteleva kuviointi voi olla parempi vaihtoehto lemmikkikotiin. Jotta matto suojaa lattiaa tehokkaasti likaantumiselta ja kulumiselta, kannattaa maton koon olla sopiva tilaan, jossa lemmikit viettävät eniten aikaa.uusi matto vaatehuoneeseen


Jos etsinnässä on kestävä ja pestävä, monet sotkut ja riehumiset kestävä, mutta silti tyylikäs matto, kannattaa tsekata MATTO.fi valikoima. Esimerkiksi käytännölliset Kaarna-matot ovat hyvä valinta eläinperheeseen Dawn Foam -mattojen lisäksi. Muita mattoja löytyy myös useissa upeissa väreissä ja kuvioinneissa, kuten esimerkiksi ekologiset, kierrätyspuuvillasta valmistetut Zero-matot. Tuotteista on myös mahdollista tilata mallipalapaketti, johon voit valita mallipalat neljästä eri matosta. Matot toimitetaan verkkokaupasta halutessasi aina kotiovelle saakka.


 

MATTO.fi on mattojen maahantuojan verkkokauppa yli 30 vuoden kokemuksella, josta löytyy laaja ja monipuolinen valikoima mattoja helposti. Myös erikoiskokoiset ja -muotoiset matot mittojen mukaan edullisesti ja nopeasti. MATTO.fi -myymälät sijaitsevat Salossa Ylhäisissä ja Vantaalta kauppakeskus Viisarissa.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page