top of page

Urbaaneja kameraharjoituksia

Päivitetty: 21. heinäk. 2022

Hankin loppukeväästä uuden laajakulmaobjektiivin lähinnä entistä parempia sisustuskuvia ajatellen. Koska toistaiseksi en vielä ole saanut tilaisuutta kuvata varsinaisia sisustuskohteita, päätin etsiä jonkun muun tarkoitukseen sopivan interiöörin kuvausharjoituksilleni. Pienen mietinnän jälkeen sellainen löytyi lopulta yllättävänkin läheltä ja pääsin ottamaan kunnolla tuntumaa uuteen linssiin. Samalla tuli heitettyä myös aamulenkki.


Kuvat saat suuremmaksi niitä klikkaamalla.


graffiti

graffiti


Taidokkaat ja huolella tehdyt graffitit ovat mielestäni upeita ja oleellinen osa urbaania ympäristöä. Toki sillä edellytyksellä, että ne eivät tuhoa kenenkään omaisuutta tai ole muuten tavalla tai toisella aivan väärässä paikassa. Ja kun on tullut itsekin nuorena jonkin verran seinien maalaamista harrastettua, on olemassa joku käsitys siitä, mitä onnistuneen graffitin tekeminen vaatii. Pelkkää tägien suttaamista tai silkkaa sotkemista en ymmärrä. Ja kieltämättä kyllä tässäkin mestassa tolkuton roskaaminen ärsytti. Lattioille oli huoletta viskottu sadoittain tyhjiä spray-pulloja ja ties mitä muuta roskaa.graffiti

graffiti

graffiti

graffiti

Jo aikojen alusta ihmisellä on ollut ilmeisen sisäsyntyinen tarve jättää merkki itsestään muiden nähtäväksi. Oli tavoitteena sitten menestyksekäs mammutin metsästys tai oman poliittisen kannan julki tuominen, niin tuskinpa tätä taipumusta on mahdollista pois karsia.


graffiti

graffiti

graffiti


En halua sen tarkemmin paljastaa missä tämä kuvauskohde sijaitsee, sillä se on selvästi aktiivisessa käytössä. Tietäjät tietää. Yksi teos oli jopa niin tuore, että sen eteen oli unohtunut (tai jätetty) kuvausjalusta. Pitänee siis käydä jonkun ajan kuluttua tsekkaamassa, oliko työ tosiaan vielä kesken vai tuliko siihen kenties vielä jotain lisäystä.graffiti

graffiti

Ja mitä näihin räpsimiini valokuviin tulee, niin olen kyllä näin täysin amatööripohjalta

varsin tyytyväinen päivän harjoituksen tuloksiin. Vai mitäs sanot? Toivotaan, että pääsen kuvaamaan myös niitä sisustuskuvia mahdollisimman pian!


Mitä mieltä graffiteista, kannatatko nollatoleranssia vai ovatko ne osa urbaania kulttuuria?


graffiti

graffiti

graffiti

graffiti


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page