top of page

Sisustuksen värit – mistä haen inspiraatiota?


Värit ovat aivan oleellinen osa sisustamista. Värisuunnittelu on myös yksi sisustussuunnittelun vaativimmista ja samalla kiinnostavimmista osa-alueista. Väreillä on suuri vaikutus tilan tunnelmaan. Jokainen ihminen myös kokee värit eri tavoin, mikä on myös tärkeä huomioida etenkin kodin värimaailmaa mietittäessä.


Esittelen nyt suunnittelemani kohteen, jonka sisustuksen värimaailmaa lähdettiin hakemaan taideteosten kautta, joita erityisesti haluttiin korostaa. Lähtökohtana tässä asunnossa oli kauttaaltaan maalarinvalkoisella maalatut seinät, joten suurimpana tavoitteena oli luoda lisää kodikkuutta ja persoonallisempaa ilmettä harkituilla, mutta helposti toteutettavilla väri- ja materiaalivalinnoilla.

Sisustussuunnittelu olohuone

Olohuone

Sisustuksen värikartta olohuone

Väreillä voi muokata, peittää ja korostaa tiloja ja sisustuksen elementtejä. Tämän kodin olohuoneen värikartan poimin unikkoaiheisesta taulusta, jonka hehkuvan punainen väri toistuu upeasti VM Carpetin Satine-matossa. Taulun kehysten metallinhohtoa löytyy mm. tehosteseinän tapetista ja Artekin Mehiläispesä-valaisimista.


Sisustussuunnittelu olohuone

Sisustussuunnittelu olohuone

Sisustussuunnittelu olohuone

Koti on eläkepäiviään viettävän aktiivisen pariskunnan city-koti kerrostalossa, aivan kivenheiton päässä keskustasta. Tähän sisustussuunnittelupakettiin sisältyi pintaväri- ja -materiaalisuunnittelu, valaisinten ja mattojen valinta sekä osittainen kalustesuunnitelma olohuoneeseen, keittiöön ja ruokailutilaan, makuuhuoneeseen, vierashuoneeseen sekä työhuoneeseen.


Sisustussuunnittelu olohuone Cole & Son Riviera tapetti

Sisustussuunnittelu olohuone unikkotaulu

Vierashuone

Sisustussuunnittelu värikartta vierashuone

Sisustussuunnittelu vierashuone
Vierashuoneen värit löytyivät kissataulusta.

Sisustuksen värien valinnassa kokonaisuus ratkaisee. Usein haetaan värien harmoniaa, jolloin eri värien väliset suhteet ovat tasapainossa. Tällainen tila koetaan yleisesti miellyttävänä. Toimivia väriyhdistelmiä voi hakea esimerkiksi luonnosta. Yllättävätkin väriyhdistelmät esiintyvät siellä juuri oikeissa suhteissa.


Vierashuoneessa lastenlapset ja muutkin vieraat mahtuvat hyvin yökyläilemään. Tapio Anttila Collectionin ON Wood -vuodesohva on mekanismiton. Sohvan saa näppärästi muutettua joko kahdeksi erilliseksi vuoteeksi tai parisängyksi aina tarpeen mukaan.Keittiö ja ruokailutila

Sisustussuunnittelu värikartta keittiö

Asunnon keittiö oli hyvässä kunnossa, joten kokonaan sitä ei haluttu lähteä uusimaan. Keittiössä vaihdettiin tummanharmaan laminaattitason tilalle vaaleampi ja kulutusta kestävämpi kvartsitaso ja entinen rosterinen tiskiallas korvattiin tasoon upotetulla, mustalla komposiittialtaalla. Keittiön käyttömukavuus parani jo näillä muutoksilla huomattavasti.


Keittiön ja sen yhteydessä olevan ruokailutilan ehdoton kruunu ja katseenvangitsija on ruokapöydän päällä komeileva Louis Poulsenin PH Artichoke -valaisin kuparisena.


Sisustussuunnittelu keittiö

Ruokailutila PH Artichoke valaisin

Keittiö kvartsitaso ja komposiittiallas

Ilman valoa ei ole väriä. Valon lähde, voimakkuus ja värintoisto on tärkeä ottaa huomioon, jotta väri toistuisi kulloinkin halutun laisena. Myös pintastruktuuri, kiilto ja pinnan muoto vaikuttavat värin intensiteettiin. Kannattaa aina tutkia väriä tilan lopullisessa valaistuksessa, luonnonvalossa ja eri vuorokaudenaikoina. Suosittelen myös lisäämään valokatkaisijaan himmentimen aina kun vain mahdollista. Sen avulla valon määrää ja tunnelmaa on helppo säädellä.Makuuhuone

Sisustussuunnittelu makuuhuone värikartta

Makuuhuoneen seesteisen neutraali värimaailma luo rauhallisen tunnelman. VM Carpetin vaaleanharmaa Hattara-nukkamatto on ylellisen pehmeä paljaiden varpaiden alla.


Sängynpäätyyn integroitu valaisin tarjoaa tasaisen lukuvalon, eikä häikäise. Kattovalaisimeksi valittiin Verner Pantonin helmiäissimpukkainen Fun.


Sisustussuunnittelu makuuhuone


Sisustussuunnittelu makuuhuone

Makuuhuone Verner Panton Fun valaisin

Mitä ajatuksia nämä sisustusvärit sinussa herättivät? Kaipaatko värien voimaa ympärillesi vai pidätkö enemmän pelkistetymmästä tyylistä? Jos tarvitset apua tai muuten vain ulkopuolisen näkemystä sisustusvärien tai valaisinten valinnassa, niin kysy rohkeasti! Jo parin tunnin sisustuskonsultaatiossa ehtii paljon ja se on myös kotitalousvähennykseen oikeuttava palvelu.


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page