Sisustuksen värit – mistä haen inspiraatiota?


Värit ovat aivan oleellinen osa sisustamista. Värisuunnittelu on myös yksi sisustussuunnittelun vaativimmista ja samalla kiinnostavimmista osa-alueista. Väreillä on suuri vaikutus tilan tunnelmaan. Jokainen ihminen myös kokee värit eri tavoin, mikä on myös tärkeä huomioida etenkin kodin värimaailmaa mietittäessä.


Esittelen nyt suunnittelemani kohteen, jonka sisustuksen värimaailmaa lähdettiin hakemaan taideteosten kautta, joita erityisesti haluttiin korostaa. Lähtökohtana tässä asunnossa oli kauttaaltaan maalarinvalkoisella maalatut seinät, joten suurimpana tavoitteena oli luoda lisää kodikkuutta ja persoonallisempaa ilmettä harkituilla, mutta helposti toteutettavilla väri- ja materiaalivalinnoilla.

Sisustussuunnittelu olohuone

Olohuone

Sisustuksen värikartta olohuone

Väreillä voi muokata, peittää ja korostaa tiloja ja sisustuksen elementtejä. Tämän kodin olohuoneen värikartan poimin unikkoaiheisesta taulusta, jonka hehkuvan punainen väri toistuu upeasti VM Carpetin Satine-matossa. Taulun kehysten metallinhohtoa löytyy mm. tehosteseinän tapetista ja Artekin Mehiläispesä-valaisimista.


Sisustussuunnittelu olohuone

Sisustussuunnittelu olohuone