top of page

Rivarikodin täysremontti – kuvat ennen ja jälkeen

Haluatko tulla mukaani kurkistamaan kaksikerroksisen rivitaloasunnon ison kokonaisremontin huikeaan lopputulokseen? Nyt pääset. Sain ilon ja kunnian tehdä tähän mielenkiintoiseen kohteeseen sisustussuunnitelman. Remontti on valmistunut jo jonkin aikaa sitten, mutta kuvasin kohteen vasta näin alkukesän valossa ja vehreydessä, jotta asunnon huikeat ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa. Tämän kodin parhaita puolia ovat ehdottomasti olohuoneen ja keittiön huonekorkeus ja isot ikkunat, jotka tekevät asunnosta uskomattoman avaran ja valoisan. Tämä noin 130 neliöinen asunto on rakennettu 1990-luvun alussa ja se oli remontin alkaessa täysin alkuperäiskunnossa. Kaikki pinnat ja kiinteät kalusteet päivitettiin remontin yhteydessä tähän päivään ja tilojen toimivuutta parannettiin pienillä muutoksilla.

Mutta sen pidemmittä puheitta, käydäänpä peremmälle. Tervetuloa!

Eteinen ennen

Tuulikaappi ennen
Eteinen ennen

Eteinen nyt

eteinen

eteinen jälkeen

Eteisen ja tuulikaapin väliovi poistettiin kokonaan ja pätkä seinää purettiin pois. Nyt avara ja valoisa yläkerta asunnon läpi takapihalle saakka ulottovine näkymineen tervehtii tulijaa jo heti ulko-ovella. Eteisen vaatesäilytyskaappeihin lisättiin ovet ja näin yleisilme säilyy aina siistinä, kun vaatteet saa ovien taakse piiloon. Toista kaappia myös madallettiin hieman, jotta se ei plokkaisi täysin näkymää ikkunasta ulos ja sen päälle saatiin samalla näppärästi laskutilaa pikkutavaroille.

Olohuone ennenOlohuone nyt

Olohuoneen valoisuus ja hulppea huonekorkeus pääsevät oikeuksiinsa, kun kaikki pinnat hohtavat valkoisina uututtaan. Huonekorkeutta on korostettu näyttävillä House Doctorin Molecular-valaisimilla. Korkeissa tiloissa kannattaa ehdottomasti käyttää tilaisuus hyväkseen ja asentaa kattoon kunnon katseenvangitsijavalaisimet! Lamelliverhot olivat käytännössä ainoa todella toimiva ratkaisu yläkerran suuriin ikkunoihin niiden vinon yläreunan vuoksi. Musta väri tuo hyvää särmää ja kontrastia valkoisiin pintoihin, sekä toimii niin aurinkosuojana kuin näköesteenä ulkoapäin katsottaessa. Yläkerran vanha parketti kunnostettiin hiomalla ja valkolakkaamalla se uuteen uskoon.

Keittiö ennen


Keittiö nytKeittiön ja olohuoneen välistä purettiin seinän yläosa takan muuriin saakka. Alaosaan jätettiin niemeke, joka tuo keittiöön entisestään lisää työskentelytasoa ja sen ääressä baarituoleilla istuen voi syödä vaikka aamiaista. Vetimettömät keittiön kaapistot ovat linjakkaan tyylikkäät ja kiiltävän musta kivitaso on huolettomuudessaan pientä arjen luksusta. Uudelleen mitoitetun ja järjestellyn keittiökalustuksen ansiosta keittiötilaan sopii nyt hienosti 120 cm leveä pyöreä ruokapöytä tuoleineen.

Yläkerran kylpyhuone ennen


Yläkerran kylpyhuone nytYläkerran pikkukylppäri raikastui uusiin sfääreihin isoilla valkoisilla laatoilla ja seinäkiinnitteisellä wc-pöntöllä. Kylppärin jujuna on takaseinän kimalteleva mosaiikkilaatta. Saranoitu suihkuseinä sopii pieneen tilaan, koska sen voi näppärästi kääntää sivuun.

Makuuhuoneet ennen


Makuuhuoneet nyt
Asunnossa on yhteensä kolme makuuhuonetta, joista kaksi lähes identtistä huonetta sisustettiin lasten makuuhuoneiksi. Ideana oli, että lastenhuone kestää aikaa myös lasten kasvaessa, eikä tunnu muutaman vuoden kuluttua teini-iän koittaessa liian lapselliselta. Pojan huoneen raitaseinä on maalattu ja tytön huoneen seinässä on Ferm Livingin Halfmoon-tapetti. Päämakuuhuoneen seinää koristaa puolestaan Ferm Livingin Spear-tapetti.

Kodinhoitohuone ennen

Kodinhoitohuone nyt

Kodinhoitohuone oli ennen onneton pimeä koppi. Turha ja tilaa vievä väliseinä purettiin pois. Muovimatto korvattiin laatoituksella. Näin tilasta saatiin toimiva ja nykyaikainen vaatehuoltotila.

Saunatilat ennen


Saunatilat nytSauna ja suihkutila uusittiin myös täysin. Saunan lauteet käsiteltiin tummiksi ja seinäpaneelit vaaleiksi. Saunan kunkku on valkoinen Tulikiven Sumu-kiuas – valkoisilla kiuaskivillä tietenkin.

Alakerran wc ennenAlakerran wc nyt


Alakerran erillinen wc jatkaa kodin musta-valkoista yleisilmettä. Tumma mosaiikkilaatta on mustan takaseinän kanssa tehokas pari. Samaa mosaiikkilaattaa on käytetty myös suihkutilan kiinteässä seinähyllyssä sekä olohuoneessa takkaluukun ympärillä.


Lopuksi vielä vinkki, miten eteisen ruman sähkökaapin voi ottaa osaksi sisustusta ja hyötykäyttöön. Liitutaulumaalilla maalaamalla sähkökaapista saa hetkessä tyylikkään muistitaulun ja magneetitkin tarttuvat siihen kiinni.Kiitos vierailusta. Kiva kun kävit!

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page