Pidetäänkö teillä mattoja lattialla? Ota mattovinkit haltuun nyt!

Päivitetty: 18. kesäk. 2018

”Ei pidetä, koska pysyy ne pitämättäkin.” 😉


Maton tarkoitus on rajata tilaa ja koota huonekaluja yhteen. Matto suojaa, lämmittää ja akustoi.


Matto on tila tilan sisällä


Matto on varsin oleellinen osa suomalaista sisustusta, mutta ehkä himpun verran aliarvostettu osanen kokonaisuutta. Matoilla voi selkiyttää tai korostaa sisustuksen värimaailmaa. Matto tuo lämpöä ja tekstuuria tilaan ja se toimii akustoivana elementtinä. Matolla voi myös suojata lattiaa, mutta toisaalta kaunista lattiaa on sääli peittää liiaksi mattojen alle.


olohuoneen matto

Mieti maton koko ja materiaali


Suomalaisilla on paha taipumus ostaa liian pieniä mattoja – etenkin olohuoneisiin. Totta on, että suurikokoinen matto on usein raskas käsitellä ja myös hinnaltaan arvokas. Kestävään laatuun ja luonnonmateriaaleihin sijoittaminen kuitenkin kannattaa pitkällä aikavälillä. Nykypäivän tehokkaiden imureiden myötä mattojen tamppaaminen ei ole tarpeen ja painavampi matto pysyy myös paremmin paikoillaan lasten ja lemmikkien temmellyksen keskellä.


matto sisustuksessa

Suosittuja luonnonmateriaaleja matoissa ovat villa, puuvilla, sisal ja paperinaru. Villa on oma ehdoton suosikkini, sillä se hylkii likaa, on lämmin jalan alla ja sen voi talvipakkasilla raikastaa helposti lumipesulla. Huonona puolena on uuden villamaton pöllyäminen, mutta se laantuu yleensä muutamassa viikossa.


Valitse olohuoneeseen riittävän suuri matto