top of page

Persikkainen vuosi 2024

Päivitetty: 11. tammik.

Vuodesta 2024 on tulossa varsin persikkainen, mikäli on uskominen värien maailmassa puuhailevia tahoja. Vuoden väreiksi valittujen sävyjen samankaltaisuus on lähes hämmentävää. Samalla ajan hermolla ollaan siis eri ideointiryhmissä oltu.


Peach Fuzz


Pantonen mukaan vuoden 2024 trendaava väri on Peach Fuzz 13-1023 (PMS 467). Väri on "pehmeän samettinen persikan sävy, joka vangitsee halumme huolehtia itsestämme ja toisista ja jonka kaiken kattava henki rikastaa mieltämme, ruumistamme ja sieluamme."


Pantonen mukaan levottomina aikoina tarvitaan hoivaa ja myötätuntoa sekä toivetta rauhanomaisemmasta tulevaisuudesta. Ja sitä Pech Fuzz -väri nyt koittaa tuoda tullessaan.


Pantone Peach Fuzz


Peach Fuzz värikartta
Värien yhdistelyehdotus, Peach Fuzz keskellä.

Nude in Nizza


Kotimainen maalivalmistaja Tikkurila julkaisi oman vuoden 2024 värinsä jo aiemmin viime syksynä ennen Pantonea. Tikkurilan yhdessä ruotsalaisen sisustussuunnittelija Marie Olsson Nylanderin kanssa valitsema vuoden väri on Nude in Nizza. Väri on persikan sävyinen beige, joka säteilee lämpöä. Väri juhlistaa rakkauden, ystävällisyyden ja leikkisyyden tunteita. Vuoden värillä maalatussa huoneessa paistaa aina aurinko.


Nude in Nizza


Värikartta Nude in Nizza keskellä.
Värien yhdistelyehdotus, Nude in Nizza keskellä.

Nude in Nizza sai heti tuoreeltaan kritiikkiä nimestään, sillä nude-sanan käytön ongelmallisuudesta värisävyistä puhuttaessa on keskusteltu jo monen vuoden ajan. Ihmisten ihonvärille ei tosiaankaan ole yhtä standardia.


Missä persikka näkyy vuonna 2024?


Pehmeän oranssihtavat sävyt ovat siis kuumin trendi tämän vuoden muodissa, sisustuksessa ja visuaalisessa suunnittelussa. Ja mikäpäs siinä. Persikkaiset yksityiskohdat sopivat lempeänä mausteena hyvin moneen sisustukseen ja asuun. Graafisen suunnittelun puolella näkisin hempeän romanttisen persikan sävyn istuvan erityisen hyvin häiden teemaväriksi. Myös verkkosivuille ja some-postauksiin väri tuo ajankohtaista piristystä.peach fuzz olohuoneen sisustus
Tekoälyn näkemys Peach Fuzz -teemalla sisustetusta olohuoneesta


Nude in Nizza makuuhuoneen sisustus
Tekoälyn näkemys Nude in Nizza -teemalla sisustetusta makuuhuoneesta


Nähtäväksi jää, kuinka suureen suosioon vuoden 2024 trendiväri meillä Suomessa lopulta yltää. Mitä mieltä sinä olet näistä persikkaisista sävyistä, hot or not? Tuleeko käyttöön?persikkaista graffaa
Tekoälyn näkemys persikkaisesta graafisesta tuotteesta

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page