top of page

Mökkisisustuksen uusi ilme

Mökit, huvilat ja muut vapaa-ajanasunnot kaipaavat aika ajoin uudistusta ja remontointia siinä missä muutkin rakennukset. Nykypäivän vapaa-ajanasunnot on usein varustettu monin mukavuuksin ja ne ovat ympärivuotisessa käytössä. Mökkeihin halutaan panostaa, jotta lomailu olisi mahdollisimman leppoisaa ja huoletonta. Kotioloista tutut mukavuudet tuodaan myös mökkioloihin. Luonnonläheisyys tuo oman mahtavan mausteensa mökkielämään ja se kannattaakin ehdottomasti ottaa huomioon myös sisustuksessa. Luonnonmateriaalit ja ympäristön kanssa harmoniassa olevat värivalinnat toimivat aina ja sisätilat ikään kuin keskustelevat ympäröivän maiseman kanssa.


näkymä tuvasta keittiöön


Remontoimalla valoa ja raikkautta

Laadin sisustussuunnitelman kuluvan kevään aikana laajan remontin läpikäyneeseen mökkikohteeseen. Rakennus on alunperin 70-luvun alkupuolella komeisiin maisemiin Päijänteen rannalle rakennettu hirsimökki. Vuosien varrella varustetasoa oli jo nostettu esim. sähköistyksellä ja vesijohtoverkkoon liittymisellä sekä aikaisemmilla remonteilla. Suunnitelma sisälsi pintamateriaalien, kiintokalusteiden ja valaistuksen suunnittelun, eli kohteen irtokalusteet eivät sisältyneet suunnitelmaan. Tällä kertaa tavoitteena oli kuitenkin uusia mökin ilme täysin aikaa kestävästi, päivittää keittiöfasiliteetit nykypäivään ja järkeistää tilojen toimintoja suuremmallekin porukalle sopiviksi. Haastetta suunnitteluun toi mm. vanhan keittiön ja vessan purkaminen, joka tarkoitti sitä, että näillä purkukohdilla olevat rikkinäiset seinät ja katto oli pinnoitettava uudestaan muuhun ilmeeseen sopivasti.


Mökki olohuone
Sisustuskiviseinä ilman valoja

Vanhalla hyvällä periaatteella "korosta sitä, mitä et voi peittää" valitsin seinän uudeksi pinnaksi ja katseenvangitsijaksi upean Välimeren mustan liuskekiven. Katon reiät saivat peitokseen akustiikkalevyt ja päälle sijoitettiin led-valonauhat antamaan epäsuoraa valaistusta katon kautta. Sisustuskiviseinää on myös sen molemmissa reunoissa korostamassa listojen taakse piilotetut led-valonauhat . Komea kiviseinä pääsee näin oikeuksiinsa varsinkin pimeinä vuodenaikoina.

mökkiolohuone
Sisustuskiviseinä valaistuna

Seinien vanhat kellertävät hirsipaneelit maalattiin Tikkurilan Valkoisella. Avaruutta ja valoisuutta saatiin tilaan luotua jo pelkästään tällä toimenpiteellä. Alkuperäistä lakattua mäntypintaa jätettiin näkyviin kattoon. Kattoparrut, joihin kiinnitettiin himmennettävät led-spotit, maalattiin myös samalla valkoisella. Lattia uusittiin remontin yhteydessä kokonaan ja sen alle asennettiin lattialämmitys. Uudeksi lattiamateriaaliksi valikoitui vanhoihin ikkunapokiin sointuva, lämpimän tammen sävyinen harjattu vinyylikorkki, joka kestää kulutusta erittäin hyvin, mutta on jalan alla miellyttävän lämmin.

secto coto

Ruokapöydän kruunu on kotimainen Secto Octo -valaisin. Ylipäätään koko valaistukseen satsattiin tässä remontissa huomattavasti. Useilla säädettävillä valaisimilla on helppo luoda haluttua tunnelmaa ja kaamosaikaankin näkee kirkkaasti, ellei sitten nimenomaan halua fiilistellä hämärässä kynttilöiden ja takkatulen äärellä.


mökkiremontti

Mökkielämän ilo on kaunis ja toimiva keittiö

Uuden keittiön alta purettiin yksi väliseinä ja näin saatiin kompakti, mutta varsin toimiva tila keittiölle. Toiveina oli hieman maalaisromanttiseen suuntaan vivahtava, mutta silti moderni tyyli ja mahdollisimman suuri jääkaappi.

mökkikeittiö

Keittiöön saatiin hienosti sijoitettua monia herkkuja, kuten integroidut kodinkoneet, helppohoitoiset ja kestävät kvartsitasot, riittävästi kaappitilaa ja keraaminen alta-asennettu pesuallas. Keittiön ehdoton kuningatar on kuitenkin Laura Ashley'n näyttävä ja tunnelmaan erinomaisen hyvin sopiva Hydrangea-tapetti. Kaunis tapetti on roiskeilta suojassa kirkkaan välitilalasin takana. Keittiö on toteutettu puusepäntyönä suunnitelmieni mukaisesti.


mökkikeittiö

Pienenä jippona keittiössä on tiskialtaan vierestä ulospäin avautuva pikkuikkuna, josta on helppo ojennella ruokatarvikkeita ja juomia ulos läheisen kesäkeittiön puolelle. Toive suuresta jääkaapista toteutui kotimaisella Festivon kotikylmiöllä, joka nielee sisuksiinsa isommankin porukan eväät.

mökkikeittiö

Eteisestä vessaksi


Hauska uudistus on myös vanhan eteisen muuntautuminen näppäräksi pikkuvessaksi. Eteisen kaappien vanhat liukuovet pystyttiin hyödyntämään myös uudessa tilassa. Nyt niiden takaa löytyvät mm. pyykinpesukone ja siivouskaappi. Näin pieneen tilaan saatiin siis mahtumaan myös kodinhoitohuoneen toimintoja.

wc

Ilmettä vessaan tuo lattian harmaakuvioinen laatta sekä takaseinän (joka peittää vanhan ulko-oven paikan) Tikkurilan Tunto Hieno struktuuripinnoite. Kalusteet ovat IDO:n erityisesti pieniin tiloihin suunnittelemia kylpyhuonekalusteita.

vessa

Hyvin suunniteltu ja laadukkaasti toteutettu mökkiremontti kestää aikaa ja kulutusta vielä pitkään. Jylhissä järvimaisemissa on mukava nauttia täysin siemauksin vapaa-ajasta, kun sisätilojen elämää helpottavat perustoiminnot ovat kunnossa ja silmä lepää myös mökin seinien sisäpuolella.


sininen hortensia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page