top of page

Kun elämä antaa sitruunoita, maalaa seinä

Päivitetty: 15. marrask. 2019

Keltainen väri eri variaatioissaan on viime aikoina lähes vaivihkaa ponnahtanut vahvasti designin, muodin ja sisustuksen värikartoille. Varsinkin maanläheisemmät okra ja sinapinkeltainen ovat olleet jo pitempään pinnalla. Eikä toki ihme, sillä keltainen yhdistyy optimismiin ja auringonpaisteen, ja on onnellisuuden ja toivon väri.


Kirjoittelin blogiini jo keväällä keltaisen värin käytöstä osana sisustusta. Nyt keskellä marraskuun lannistavaa harmautta Tikkurila toi pirskahduksen aurinkoa elämään julkaisemalla Vuoden värin 2020, joka on ennakkoluulottomasti H300 Lemonade. Keltainen on nyt selvästi se juttu!


H300 Lemonade Tikkurilan Vuoden väri 2020

Lemonade korvaa arjen harmaan


Tikkurila kuvailee lempeän keltaisen sävyn tuovan mieleen aamunkoiton pehmeän valon. H300 Lemonade on helposti lähestyttävä ja tarpeeksi hienovarainen sopiakseen osaksi erilaisia sisustustyylejä, aina klassisesta maalaistyyliin. Väri ei ehkä ole se tavanomaisin tuttavuus sisustusvärinä suomalaisissa kodeissa, mutta mielestäni se onkin tervetullut vaihtoehto korvaamaan arjen harmaat ja beiget. Jos elämme puolet vuodesta harmaan sävyissä ulkona, miksi sen pitäisi jatkua myös sisätiloissa?
Vaalea keltaisen sävy sisustuksessa toimii kuin pehmeä auringonsäteen pyyhkäisy läpi huoneen. Ripauksella keltaista mikä tahansa tila raikastuu välittömästi. Vaaleankeltainen sopii erityisen hyvin lastenhuoneisiin, mutta mikään aikuisilta kielletty väri se ei ole. Kannattaa kokeilla leikkisän reipasta roiskausta sitruksen keltaista vaikkapa työtilan piristykseksi.


Limonaatia, limonaatia!


Lemonadesta inspiroituneena toteutin kolme erilaista värikarttaa, miten vaalean keltaisen voi yhdistää muihin väreihin. Väriteemat vaihtuvat lempeän mausteisesta kirpeän raikkaaseen. Maun voi melkein maistaa kielen päällä. Keltaisesta on moneksi!


Lemonade värikartta
Green Lemonade

Pink Lemonade värikartta
Pink Lemonade

Lemonade väriteema
Blue Lemonade

Mitä ajatuksia Tikkurilan Vuoden väri 2020 Lemonade sinussa herättää? Puristaisitko lorauksen omaan sisustukseesi?

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page