Kummat sukat – *ARVONTA*

Päivitetty: 27. marrask. 2018


Neulon paljon, mutta harvoin jaksan tehdä mitään neuletta täysin ohjeen mukaan. Aina pitää vähän soveltaa, muokata tai vähintään vaihtaa värejä. Tämän syksyn aikana innostuin neulomaan Parhaat Sukat & Lapaset -lehdestä kahdet pitkät kirjoneulesukat, joiden ilme muuttui vaihtamalla lankojen värit niihin, mitä nyt kaapista sattui löytymään. En siis ostanut sukkia varten yhtään uutta lankaa. Tällä metodilla syntyikin todella helposti aivan omannäköiset sukat.


Sukat on tehty Syysmetsän sukat ja Sadepäivän sukat -ohjeilla. Molemmat mallit on suunnitellut huipputaitava sukkamestari Niina Laitinen, jonka selkeiden neuleohjeiden mukaan on aina ilo heilutella puikkoja. Lankana käytin yksiväristä ja raidallista seiskaveikkaa. Raitalangat ovat jotain vanhaa vuosikertaa, eli eivät enää myynnissä.


Syysmetsän sukat


Syysmetsän sukkiin muodostui kahden eri raitalangan voimin kauniit ruskan sävyt. Pohjaväri on ruskea. Sukat ovat hieman eripariset, koska värien vaihtumiskohdat eivät osu molemmissa sukissa samaan kohtaan, mutta mielestäni se ei haittaa yhtikäs mitään.

syysmetsän sukat

Parhaat Sukat & Lapaset -lehti ja langat

syysmetsän sukat

Sadepäivän sukat


Sadepäivän sukkien alkuperäisen ohjeen värimaailma on sinivalkoinen, jolloin nimikin on toki täysin osuva. Omiin sukkiini tuli värit vaihtamalla enemmänkin metsäinen tunnelma. Siilit, sienet ja marjat ovat sukissa sulassa sovussa ilman, että sateesta on tietoakaan. Olisivatko nämä paremminkin nimeltään Siilin metsäretki -sukat?