top of page

Kodinhoitotiloja sekä muita satunnaisia poimintoja Tuusulan Asuntomessuilta

Päivitetty: 14. elok. 2020


Mitä nyt vielä? Edelleenkö täällä pyöritään samoissa messutaloissa vielä kahden postauksen jälkeenkin? No kyllä, koska aiheita vaan tuntuu riittävän, eikä kuvamateriaali näytä ehtymisen merkkejä. Ja jos jaksat kelata loppuun saakka, löydät pohjalta ohjeet kuinka pääset osallistumaan kahden messulipun arvontaan.


Kolmas (ja oletettavasti viimeinen) messukoosteeni käsittelee oikeastaan kaikkea sitä muuta, mikä jäi kahden edellisten teemoitetun postauksieni eli kylpyhuoneiden ja keittiöiden sekä olo- ja makuuhuoneiden ulkopuolelle. Lähdetään liikkeelle kodareista ja siirrytään sieltä ulkotilojen kautta messukotien hauskoihin tai jollain muulla tapaa erikoisiin yksityiskohtiin.

Asuntomessut 2020 satunnaiset poiminnat

Kodinhoitotilat


Varsin oleellinen arjen pelastaja varsinkin lapsiperheissä on kodinhoitohuone. Vaaleat sävyt, puupaneloinnit ja kauniit laatoitukset tuovat viihtyisyyttä. Neliöiltään pienikin tila saadaan valoisaksi hyvällä valaistuksella ja mahdollisuuksien mukaan ikkunasta virtaavalla luonnonvalolla. Kestävät terästasot ja -altaat ovat siirtyneet keittiöistä kodinhoitohuoneisiin.


Linnamajuri kodinhoitohuone

Designtalo Puro kodinhoitohuone

Kastelli Kuori kodinhoitohuone


Finnlog Hetena kodinhoitohuone

Honka Huomen kodinhoitohuone

Terassit ja ulkotilat


Talojen ulkotilat ja terassit jäivät messuvisiitillä melko vähälle huomiolle. Johtunee ainakin osittain siitä, että päivä sattui olemaan sateinen. Alueen pihat ovat kompakteja, silti jokunen erillinen vierasmaja ja ulkosauna pihoilta löytyi. Lisäksi muutamia kauniita pihakivetyksiä tuli bongattua ajoväyliltä.


Atriumpihat kiehtoivat erityisesti. Ne tarjoavat ulkotiloihin yksityisyyttä tiuhaan rakennetulla alueella sekä tarjoavat mielenkiintoisia mahdollisuuksia näkymälinjoihin ja talon arkkitehtuuriin. Julkisivultaan talojen joukosta eniten erottuva on moderni hirsitalo Villa Fortuna, jonka sisääntulon valaistu tehosteseinä päässee täysiin oikeuksiinsa vasta pimeän tultua.


Finnlog Hetena atriumpiha

Villa Hiili terassi

Omatalo Kulma lasiterassi

Villa Fortuna julkisivu

Muuta kekseliästä & kivaa


Pienet yksityiskohdat ovat tärkeitä, koska ne viimeistelevät kokonaisuuden. Sisustaminen ei saisi olla liian vakavaa tai kurinalaista. Hauskuus ja yllätyksellisyys piristää aina. Kuten ihmisissä, myös kodeissa epätäydellisyys on täydellisyyttä kiinnostavampaa ja pienet säröt antavat sisustukselle vain lisää luonnetta. Vaikka messukodit ovat toki nyt nähtävissä vain messuaikaisessa esittelyasussaan ja heräävät todella henkiin vasta asukkaiden muutettua sisään, on ilahduttavaa nähdä siellä täällä persoonallisia ratkaisuja ja kodikkuutta lisääviä detaljeja, joita on oikeasti mietitty. Seuraavissa kuvissa esittelen muutamia bongauksiani:


Honka Huomen viherhuone
Honka Huomenen viherhuone

Jämerä Salmiakki tilanjakaja
Aaltoileva puusermi toimii poikien makuuhuoneen tilanjakajana. Lattiassa on Timberwisen upea designparketti Kolmio.

Tekstiteippaus Jämerä Salmiakki
Portaikkoon sijoitettu isokokoinen tekstiteippaus on sähäkkä katseenvangitsija.

Jämerä salmiakki lautapelihuone
Perheen pelihuone ja lasten kirjasto.

Jämerä Salmiakki keltainen keittiöhana
Keittiön hana voi olla myös keltainen.

Terratinta keittiö laatoitus
Taidokasta laatoitustyötä Terratinta-talon keittiön lattiassa.

Townhouse Rokka tehosteseinä
Nestemäinen akustinen kangastapetti ihastuttaa Townhouse Rokan portaikossa.

Finnlamelli Linnamajuri riipputuoli
Työhuoneessa voi rentoutua istahtamalla hetkeksi rottinkiseen riipputuoliin.

Villa Mikael vaatehuone
Villa Mikaelin esteetön vaatehuone. Vaatetangot saa laskettua alas ja tilan läpi pääsee kulkemaan pyörätuolilla, joten invaympyrää ei tarvita.


Messulippujen arvonta Design HiMan Instagramissa


Asuntomessut jatkuvat Tuusulan Rykmentinpuistossa sunnuntaihin 30.8.2020 saakka, joten vielä ehtii hyvin pyörähtää paikalla. Arvon Instagram-tililläni @designhima kahden lipun paketin messuille (arvo yht. 52 €). Arvonta päättyy pe 14.8.2020 klo 12.00. Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti. Käyhän osallistumassa!

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page