top of page

Kodinhoitohuoneen päivitetty ilme

Päivitetty: 1. jouluk. 2022

Aina eivät remonttihommat suju kuin tanssi, vaikka kaikki olisikin pyritty suunnittelemaan mahdollisimman hyvin etukäteen. Yllätyksiä saattaa ilmaantua, kuten tälläkin kertaa kodinhoitohuonetta uudistettaessa. Viikon mittaiseksi kaavailtu remppaprojekti venähti monista eri syistä johtuen noin kuuteen viikkoon. Mutta eipä niistä tässä sen enempää. Kärsivällisyys palkittiin jälleen ja tärkein, eli lopputulos, on lopulta toiveiden mukainen.



kodinhoitohuone sormipaneeli

Vanhan omakotitalon kodinhoitohuone on alunperin rakennettu kellarikerroksen entiseen autotalliin 90-luvun alussa, eikä se enää palvellut asukkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Esimerkiksi säilytystilaa pyyhkeille, lakanoille ja muille kodin tekstiileille kaivattiin reippaasti lisää. Kalusteiden materiaalit ja pinnat olivat saaneet vuosien mittaan osumaa, eikä tyyli muutenkaan ollut enää aivan tätä päivää. Ompelukoneelle varattu työpöytä oli käynyt tarpeettomaksi ja siivouskaapin paikka haluttiin siirtää keittiöstä kodinhoitohuoneeseen.


Onneksi kodarista löytyy melko mukavasti neliöitä, ja kaikki muutokset saatiin soviteltua paikoilleen. Ja vaikka kodinhoitohuone ei yleensä mikään kodin paraatipaikka olekaan, on senkin viihtyisyydellä ja toimivuudella suuri merkitys arjen pyörityksessä.



kodinhoitohuone

kodinhoitohuone välitila


Uusi raikkaampi ja modernin ajaton ilme toteutettiin maalaamalla seinä- ja kattopaneelit valkoisiksi. Kiintokalusteet, kodinkoneet, hana ja allas uusittiin. Lattian laatoitus jäi toistaiseksi ennalleen. Välitilassa altaan takana on alhaalla yksi pystyrivi valkoista 10x30 cm laattaa, jonka yläpuolella jatkuu lämpökäsitelty sormipaneeli. Seinävalaisimet ovat Artemiden Tolomeo Farettot ja kattoplafondi Innolux Jasmina.


Kuvat ennen ja jälkeen

Nuolesta > saat kuvat vaihtumaan.






Tämän toimivan kodinhoitohuoneen parhaita ominaisuuksia ovat:

  • reilusti kaappitilaa

  • riittävä määrä työskentelytasoa

  • tilavat vetolaatikot, joista tavarat on helppo löytää

  • iso pesuallas

  • hyvä valaistus

  • toimivat ja energiatehokkaat koneet

  • tilava siivouskaappi

  • talon rakennusajankohdasta inspiraationsa saanut, modernin ajaton ilme












Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page