Kodin sisustuksen uusi normaali

Päivitetty: 26. lokak. 2020

Kodista on tullut turvasatama, jonne hakeudutaan turvaan kavalalta koronavirukselta. Koronan aiheuttamat poikkeukselliset ajat ovat vaikuttaneet kaikkien elämään jollain tavalla. Kotona vietetty aika on lisääntynyt valtavasti, ihmisjoukoissa julkisilla paikoilla ei ole enää sopivaa liikuskella tarpeettomasti ja kodin ulkopuoliset huvitukset ovat karsiutuneet minimiin. Etätyö on vahvasti suositeltavaa, karanteeniin voi joutua milloin tahansa eikä pienintäkään flunssaoiretta voi enää ohittaa pelkällä käden heilautuksella.

sisustuksen uusi normaali

Muutokset elämässä vaikuttavat väistämättä kodin sisustukseen kohdistuviin vaatimuksiimme ja toiveisiimme. Uudet asiat tuntuvat nyt tärkeiltä. Seuraavaksi listaan kuusi sisustukseen vaikuttavaa asiaa, joiden ennustetaan nousevan aikaisempaa suurempaan rooliin tulevaisuuden kodeissa – senkin jälkeen, kun koronatilanne on helpottanut.


Eteinen


Eteisen merkitys siirtymätilana kodin ja ulkomaailman välillä kasvaa. Hygienia huomioidaan heti kotiovesta sisään astuessa. Eteisen halutaan olevan puhdas ja siisti, jossa tavarat ovat järjestyksessä omilla paikoillaan. Säilytystilaa onkin hyvä olla runsaasti. Käsien puhdistusmahdollisuus (desinfiointi) on järjestetty heti eteiseen. Mahdolliset käsineet ja kasvomaskit riisutaan omaan suljettavaan laatikkoonsa. Suomalaisille normaali tapa jättää ulkokengät eteiseen levinnee nyt laajemmaltikin maailmaan.


kengät eteisessä

Automaattihanat


Kun käsiä pestään ahkerasti ja entistä huolellisemmin, on syytä kiinnittää huomiota myös itse hanaan. Liiketunnistimella toimivan automaattihanan suurin etu on se, ettei siihen tarvitse enää käsien pesun jälkeen koskea. Se ei myöskään jää vahingossa auki valumaan, mikä voi olla helpotus lapsiperheissä. Automaattihanojen uskotaankin lisääntyvän kotioloissa, julkisissa tiloissahan ne ovat olleet yleisiä jo jonkin aikaa.


oras automaattihana