top of page

Kevään kirjasuositus: Hyvän mielen koti

Nyt kun vietämme kodeissamme enemmän aikaa kuin vuosikymmeniin, on varmasti hyvä pysähtyä pohtimaan kodin merkitystä hieman syvällisemmin. Ja moni on viimeisen vuoden aikana niin varmasti tehnytkin. Kotihan ei ole koskaan pelkkää seinää, pintaa, kalusteita ja sisustusta, vaan paljon laajempi kokonaisuus erilaisia tunteita, tunnelmia ja merkityksiä. Kodissa psyykkisten, sosiaalisten ja fyysisten tarpeiden tulisi täyttyä. Kotona pitäisi pystyä tuntemaan turvaa, yhteenkuuluvuutta, levollisuutta ja elämään omien arvojen mukaan.


Hycän mielen koti kansi

Hyän mielen koti quote

Millaisessa kodissa voit hyvin?

Yksi kevään mielenkiintoisimmista tietokirjauutuuksista käsittelee juuri edellä mainittuja asioita. Hyvän mielen koti on Maaretta Tukiaisen (tietokirjailija, muutosvalmentaja, mentori, sisustusarkkitehti ja yrittäjä) tuorein kirja. Se on eräänlainen itsenäiseen pohtimiseen kannustava "tehtäväkirja", joka lempeästi ja ennakkoluulottomasti ohjaa luomaan omaa hyvän mielen kotia. Avainsana on kodin tunnelma, joka syntyy kodin merkityksellisistä yksityiskohdista sekä paikoista, joissa itselle mieluinen tekeminen ja ihmissuhteiden vaaliminen toteutuvat.


Kirja on oiva apuväline esimerkiksi tilanteessa, jossa mielessä siintää uuden kodin hankinta tai haluat kohentaa oman nykyisen kotisi tunnelmaa. Kirja pitää sisällään runsaasti inspiroivia kuvia, joista suurimman osan on kuvannut taidokas sisustusvalokuvaaja Krista Keltanen.

Hyvän mielen koti aukeama

villasukat, kirja ja teekuppi

Itse koin saavani kirjasta paljonkin ajattelemisen aihetta ja myös välineitä sisustussuunnittelijan työhöni, jossa ollaan jatkuvasti tekemisissä ihmisten kotien ja niihin liittyvien tunteiden kanssa. Koti on suurelle osalle ihmisiä äärimmäisen tärkeä ja hyvin henkilökohtainen paikka, olkoon se sitten millainen tai missä tahansa. Siksi tunne- ja tilannetaju sekä asiakkaan tarpeiden ymmärtäminen ovat tässä työssä ensiarvoisen tärkeitä taitoja.


Kirjan antoisaa teemaa jatkaa ja jalostaa eteenpäin myös Hyvän mielen koti -podcast, jossa Maaretta jutustelee julkisuudesta tuttujen henkilöiden kanssa siitä, miten he ovat luoneet omaa hyvän mielen kotiaan. Aihetta voidaan erilaisten vieraiden kanssa käsitellä monesta eri kulmasta, minkä ansiosta ote pysyy raikkaasti mielenkiintoisena jaksosta toiseen.Lisää hyvää mieltä löytyy Instagramista tililtä @hyvänmielenkoti.0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page