top of page

Keltainen on kesän muotiväri myös sisustuksessa

Keltainen väri mielletään yleisesti iloisuuden ja onnellisuuden väriksi. Keltaisella saa luotua illuusion auringonpaisteesta huoneen pimeimpäänkin peränurkkaan. Tämä rohkea väri on itsekin kuin kirkas kesäpäivä, joten se on täydellinen hehkuessaan kesäaikaan myös kodin sisällä. Mutta miten? Sisustamisessa keltainen väri voi tuntua vaikealta, jopa ärsyttävältä, mutta juuri oikeassa sävyssä (sinapinkeltainen, pastellinkeltainen, kanariankeltainen jne.) ja muihin väreihin yhdistettynä se voi tuoda juuri sopivasti iloista leikkisyyttä mihin tahansa tilaan keittiöstä makuuhuoneeseen.


Keltainen sohva

VOIKUKANKELTAISTA OLOHUONEESEEN


Olipa olohuoneesi edustustila tai koko perheen rento viihdekeskus, tulee siellä vietettyä paljon aikaa. Tästä syystä keltaisen kanssa ei kannata lähteä ylilyönteihin, vaan lisätä sitä sisustukseen hienovaraisemmin. Olohuoneessa keltainen on hyvä yhdistää väreihin, jotka hillitsevät keltaisen elinvoimaisuutta. Yksi hyvä valinta keltaisen pariksi on siniharmaa. Kylmäsävyinen (ei kuitenkaan liian sininen) harmaa tasapainottaa hienosti keltaisen lämpöä ja eloisuutta, mutta antaa keltaisen erottua joukosta edukseen pienissäkin määrin käytettynä.


Jos haluat pelata varman päälle, yksi tai kaksi keltaista sisustusesinettä tekevät jo halutun vaikutuksen. Vaikkapa pari sohvatyynyä, torkkupeitto ja leikkokukkia. Rohkea valitsee olohuoneen katseenvangitsijaksi keltaisen kalusteen tai maton. Kuvittele, miten upealta voikukankeltainen sohva näyttäisi siniharmaata seinää vasten!


Keltainen matto

SINAPPIA KEITTIÖÖN


Tunnetusti vastakohdat vetävät toisiaan puoleensa, ja se on myös hyvä perussääntö värejä yhdistellessä. Koska keltainen on voimakas ja kirkas väri, tarvitsee se rinnalleen tummanpuhuvan parin erottuakseen edukseen mahdollisimman hyvin. Yksi mainiosti toimiva yhdistelmiä keltaisen kanssa on hiilenharmaa – mitä lähempänä mustaa, sen parempi. Vaikutelma on himpun retro, mutta silti modernin tyylikäs.


Musta keittiö on edelleen suosittu. Tasaisen tummaa taustaa vasten keittiön pienet tarvikkeet, astiat ja muut sisustustuotteet keltaisena ovat hauskoja väripilkkuja. Pysyvämpää keltaista voi loihtia vaikkapa tapetilla tai välitilan laatoituksen avulla, mutta pidä siinä tapauksessa muu keittiö minimalistisena. Vaikutelman on tarkoitus olla raikas, ei räikeä.


Keltaiset tapetit


AURINKOA LASTENHUONEESEEN


Pirteäneloisa keltainen ei ehkä ole se yleisin valinta makuuhuoneeseen, mutta lastenhuoneessa se voi olla hulvattoman hauska. Keltaisen kaveriksi sopivat monenlaiset kuvioinnit, joten esimerkiksi tekstiilien ja tapettien kanssa on helppo leikitellä. Energinen väri antaa voimia läksyjentekoon ja tarjoaa auringonpaistetta läpi vuoden. Eikä keltainen ole hullumpi valinta myöskään työhuoneeseen aivan samoista syistä.
Anna keltaiselle tilaisuus loistaa, kokeile sisustuksessa ja huomaa sen piristävä vaikutus! Kesäkeltainen saattaa jäädä kotiisi pysyvästi. 💛

 

Teksti on vapaa käännös The LuxPadin alkuperäisestä artikkelista How to bring yellow into your home .0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page