top of page

Keittiö uusiksi!

Keittiö on monen kodin sydän. Kehno keittiö voi olla myös varsinainen murheenkryyni ja jokapäiväinen ärsytyksen aiheuttaja ja siksi sen uusimiseen kannattaa satsata. Hyvässä keittiössä toimivuus on ykkössijalla, mutta mieluisa ulkonäkö ja yhteensopiva tyyli muun kodin sisustuksen kanssa tekevät keittössä puuhailusta aina mukavampaa. Nyt esittelyssä siis keittiöremonttikohde, joka on toteutettu suunnitelmieni pohjalta.


Lähtötilanne

Keittiö olohuoneen suunnasta katsottuna ennen muutosta.
Keittiön seinäke ennen muutosta.

Lähtötilanteessa 90-luvulla rakennetun rivitalon olohuone ja keittiö olivat ajalleen melko tyypilliseen tapaan erotettu toisistaan seinäkkeellä, johon oli myös sijoitettu kaappeja ja kodinkoneita. Keittiö ei ole neliöiltään kovin suuri, joten kompaktiin tilaan on mahdutettava kaikki tarpeellinen. Keittiön kalusteita ja koneita oli vuosien varrella jo jossain määrin uudistettu, mutta kodin uusi asukas halusi pistää kaiken kerralla uusiksi. Keittiöstä ja olohuoneesta haluttiin avara yhtenäinen tila, sekä päivittää keittiön ilme nykypäivään ja muuhun asunnon sisustukseen sopivaksi.


Uuden keittiön suunnittelu


Keittiön suunnittelu lähtee liikkeelle tilan tarkasta mittaamisesta paikan päällä. Seuraava vaihe onkin osasten pyörittelyä ja varsinaista palapelin rakentamista. Kaikki palikat olisi saatava sopimaan olemassa oleviin raameihin oikein mitoitettuina ja varmasti toimivina ratkaisuina niin, että kaikki myös näyttää hyvältä ja on linjassa.


Jo suunnittelun alkuvaiheessa kaikki asiakkaan toiveet on otettava huomioon. Tässä kohteessa erikoistoiveena oli koiratalouden vaatima säilytystila koiranruuille ja musta-valkoinen värimaailma. Alkuun on hyvä tarkistaa esimerkiksi se, onko lattia tarpeen uusia. Vanhojen kaapistojen alta voi paljastua yllätyksiä, tai vanha lattia voi olla vino, jolloin lattian uusiminen on edessä. Jos seiniä tai kattoon asti ulottuvia yläkaappeja puretaan, on todennäköistä, että myös kattoa joudutaan vähintäänkin maalaamaan. Jos kaapistojen paikat vaihtuvat, voi olla järkevintä uusia myös seinälevyt. Jos vesipisteen paikka vaihtuu tai niitä tulee lisää, on putkivedotkin uusittava. Sähkötyöt kannattaa miettiä myös mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Pistorasioita ei kai koskaan voi olla liikaa ja nykykeittiössä ne on myös monella konstilla mahdollista piilottaa.


Hyvää valaistusta ei pidä unohtaa. Keittössä tarvitaan vähintäänkin hyvä työvalo välitilaan, yleisvalo sekä mahdollinen himmeämpi tunnelmavalo. Huolella tehdyn ja selkeän suunnitelman kanssa on helppo marssia keittiökalusteliikkeeseen tai puusepälle kysymään tarjousta uudesta keittiöstä. Kannattaa siis todellakin käyttää sisustussuunnittelijaa apuna.


Lopputuloksena uusi, upea keittiö

Huolellisen suunnittelun ja remontin lopputuloksena syntyi linjakkaan tyylikäs mustavalkoinen keittiö. Väliseinän purku ja sen korvaaminen saarekkeella tekee tilasta avaran, valoisan ja lisää huomattavasti tilan tuntua. Kaikki keittiön kodinkoneet jääkaappipakastinta lukuunottamatta on integroitu. Mustat kvartsitasot ovat kestävät ja helppohoitoiset. Välitilan musta lasi on paitsi näyttävä, myös helppo pitää puhtaana. Jääkaapin ovessa oleva jäävesi-/jääpala-autotomaatti on arjen luksusta. Ja aamupala on nyt mukava nauttia saarekkeen ääressä baarituolilla istuen. Ja löytyyhän sieltä toki myös se toivottu koirien oma ruokakaappi.
Nyt kelpaa kokkailla!

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page