top of page

Hotelli Helka – sympaattinen design-hotelli

Oletko kyllästynyt samasta muotista valettuihin ketjuhotelleihin? Ovatko vastuullisuus, yhdenvertaisuus ja muotoilupiratismin vastustaminen sinulle tärkeitä arvoja? Jos vastasit kyllä, niin lämpimän suosituksen minulta saa helsinkiläinen Hotelli Helka.Viime sunnuntainen Depeche Moden keikka Hartwall areenalla vaati yhden yön majoittumista Helsingissä ja tällä kertaa hotelliksi valikoitui Etu-Töölössä sijaitseva Hotelli Helka. Tämä oli ensimmäinen kerta kyseisessä hotellissa, mutta ei varmasti viimeinen.


Helka oli kaikin puolin nappivalinta niin sijaintinsa, ystävällisen palvelunsa kuin tunnelmansa suhteen. Vähiten tähän ei todellakaan vaikuttanut hotellin suomalaiseen designiin keskittynyt sisustus, joka oli toteutettu hyvällä maulla tyylikkäästi ja pieteetillä. Suomalaisuutta parhaimmillaan, mutta ei missään nimessä niin, että se olisi tuntunut liialliselta tai turhan alleviivatulta.
Rakennus Wivi Lönnin suunnittelupöydältä


Vuonna 1928 valmistuneen Hotelli Helkan rakennuksen on suunnitellut Wivi Lönn, joka yksi ensimmäisiä suomalaisia naisarkkitehteja. Rakennuksen on rakennuttanut ja omistaa tälläkin hetkellä Suomen NNKY. Rakennuksessa toimi alkuun opiskelijoiden ja virkanaisten koti, hospitsi, ruokala, pesula, leipomo, leipämyymälä ja kahvila.


Hotelli Helka on aloittanut toimintansa talossa vuonna 1969. Edelleen Helkan voitot ohjataan NNKY:n tyttöjen ja naisten hyväksi tehtävään työhön. Eli käyttämällä Helkan palveluita voit myös auttaa.
Yllättävä käänne sisäänkirjautuessa


Hotelliin saavuttuamme meitä odotti varsin iloinen yllätys, kun alunperin varattu perustason huoneemme olikin upgreidattu sviitiksi. Eli näinkin voi siis ihan oikeasti käydä!


Valoisassa kulmahuoneessa oli ikkunat kahteen suuntaan, perushuonetta enemmän neliöitä sekä oma sauna. Ja tietenkin suomalaisia design-klassikoita, kuten Artekia, Block- ja Helmat-valaisimet sekä kattoon kekseliäästi kiinnitetyt luontoaiheiset taulut. Miinusta siitä, että huoneesta puuttuu jääkaappi. Minibaaria en kaipaile, mutta olisi kiva, jos omat eväät saisi pieneen jääkaappiin.Sisustuksen harmoninen värimaailma ja kalusteiden tutun selkeä muotokieli loivat huoneesta ainakin omaan makuuni todella viihtyisän. Myös sänky ja tyynyt olivat kunnossa, mikä on aina melkoisen oleellinen asia miellyttävissä hotelliyöpymisissä. Erityismaininnan ansaitsevat kylpyhuoneessa tarjolla olleet, aivan ihanilta tuoksuvat, aromaterapeuttiset THANN-tuotteet.


Aamiaisbuffet tuli nautittua ruuhkaisimpaan aikaan, eli sen viimeisellä tunnilla, joten jonkin verran jonottelua ja ihmisten pakkautumista eri pisteille aamiaissalissa tietenkin oli. Aamupala oli luomupainotteinen ja monipuolinen. Ei mitään ihmeellistä, mutta varsin hyvää tasoa kuitenkin.
Kiitokset Helkan ystävälliselle henkilökunnalle palvelusta sekä kauniista, elämyksellisistä tiloista. Kuten jo sanoin, tämä tuskin jäi viimeiseksi kerraksi sympaattisessa Hotelli Helkassa, sen verran hyvä mieli vierailusta jäi. :)

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page