top of page

Helppo DIY-vinkki: askartele persoonalliset lasinaluset

Välillä iskee aivan hirmuinen askartelukärpäsen purema. Siihen vaivaan saa nopeasti apua vaikka tällä tosi helpolla diy-vinkillä, missä halvoista Ikean lasinalusista taiteillaan omannäköiset, persoonalliset ja vaikka sisustukseen tai juhlan teemaan sopivat lasinaluset.


lasinaluset


Tarpeelliset tavarat


Hankin Ikeasta luonnonkorkkisia lasinalusia, joiden hinta ei päätä huimaa. Neljän kappaleen paketti maksaa alle euron. Muut tämän tuunauksen tarvikkeet minulta jo löytyivätkin valmiina, eli Decoupage-lakka, sakset, sivellin, paperia ja väritulostin. Decoupage-lakan voi muuten hyvin korvata vedellä laimennetulla EriKeeperillä.


Ikean lasinaluset

Tulostin tavalliselle kopiopaperille erilaisia kuvioita ja kuvituksia. Nämä käyttämäni ovat kaikki itse tekemiäni kuvia. Mutta periaatteessa kaikki mahdolliset netistä ja omista tiedostoista löytyvät kuva-aiheet ovat käytettävissä omaan käyttöön. Myös valmiiksi painettuja kauniita papereita voi hyödyntää. Voit siis tehdä aluset vaikkapa päivänsankarin iloisella naamalla koristeltuina, sarjakuvalehden sivuista, serveteistä tai mitä ikinä keksitkit.


Jos Ikeaa ei tähän hätään löydy lähinurkilta, uskoisin että yhtä hyvin pohjana toimii paksu pahvi, huopa tai ohut vaneri. Ikean pyöreän alusen halkaisija on 10 senttiä.


lasinaluset askartelu

Lasinalusten teko-ohje


Homma tapahtuu siten, että leikkaat haluamastasi kuviopaperista irti alustan kokoiset ympyrät. Sitten paperin nurjalle puolelle sivellään Decoupage-lakkaa, jonka jälkeen se kiinnitetään pohjaan. Seuraavaksi sivellään lakkaa kuviopaperin päälle ja annetaan kuivua. Ja uudestaan sama homma, kun lakka on kuivunut. Lakkaa saa sivellä vähintään kaksi kerrosta, itse laitoin kolme.


lasinaluset decoupage-lakka

Decoupage-lakka kuivuu melko nopeasti, eikä se onneksi tuoksu oikein millekään. Kuivuessaan aluset alkoivat hieman kupruilla reunoista ylöspäin, mutta tämä ongelma ratkesi laittamalla ne joksikin aikaa kirjapinon alle oikenemaan.


coasters

Askartelun tuotoksena syntynyt oma valikoimani uusia lasinalusia on aika sekalainen seurakunta, eikä edusta selkeästi mitään ns. samaa tyyliä tai teemaa, koska halusin testailla vähän kaikenlaista. Mattalakka olisi ollut ehkä kivempi, mutta nyt sattui olemaan käsillä vain kiiltävää. Mutta ainakin oma kädenjälki näissä näkyy. Ja varmasti joitain kevät- ja pääsiäisvaikutteita on myös löydettävissä. Voisin kuvitella, että näin simppeli askartelu onnistuu hienosti myös pienempien lasten kanssa. Ei muuta kuin testaamaan hauskaa tekniikkaa!


diy lasinaluset

tee-se-itse lasinalunen iittala taika-muki

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page