Habitare 2018 juurta jaksain


Otsikon huippunokkela sanaleikki juontaa juurensa tämän syksyn Habitare-messujen teemaan: Roots – Pintaa syvemmälle. Aitous, alkuperäisyys ja persoonallisuus ovat tapahtumassa vahvasti esillä, ekologisuutta ja eettisyyttä unohtamatta.


Habitareen tutustuminen on antoisinta aloittaa Signals-näyttelystä, jossa pääsee sukeltamaan sisään uusimpien sisustustrendien maailmaan aivan konkreettisesti. Varaudu yllättymään, jopa hätkähtämään, sillä täällä ei sitä tavanomaisinta ratkaisua näy.
Vanhoista juurista kasvaa kukoistava puu


Viimeisen kuluneen parin vuoden aikana Habitare on pystynyt hiomaan tunnelmaansa aiempaa paremmaksi joka kerta. Entinen kalseahko kalustenäyttely on vaihtunut lukuisien osastojen elämyksellisyyteen, estetiikkaan ja visuaalisuuteen. Tänä vuonna kodikkuutta loi erityisesti messuhallin himmennetty yleisvalaistus, joka sopi erityisen hyvin runsain mitoin esillä olleisiin tummiin sävyihin ja luonnonmateriaaleihin.

Selvästi uutta tuloaan tekevä sisustusväri on syvä suklaanruskea. Ei tosin 70-luvun tyyliin tunkkaisesti, vaan hillityn tyylikkäästi. Maanläheiset sisarvärit terrakotta, beige ja oljenkeltainen loistavat ruskean rinnalla. Myös punaisen eri sävyjen ennakkoluuloton yhdistäminen on nyt pinnalla. Pinkin ja viininpunaisen yhdistelmä näyttää yllättävän hyvältä.Runsaus, kerroksellisuus ja epätäydellisyys on aina kiinnostavaa, niin sisustuksessa kuin ihmisissäkin.


Samaan aikaan Habitaren kanssa järjestetään Habitare Pro, Antiikki- ja Hifi-tapahtumat. Kannattaa käydä tutustumassa myös messuaulassa sijaitsevaan Kaj Franck -palkintonäyttelyyn, joka tänä vuonna myönnettiin vaatesuunnittelija Anna Ruohoselle. Toinen ehdottomasti suosittelemisen arvoinen oheisnäyttely on Grafian Vuoden Huiput, joka on Suomen merkittävin luovan suunnittelun kilpailu.


Messuille ehtii vielä sunnuntaihin 16.9.2018 klo 18 saakka. Käykää ihmeessä altistamassa itsenne uudelle!

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

© 2021 by Design HiMa