top of page

Graafisen suunnittelun trendit 2022

Haluatko tietää, miltä vuosi 2022 näyttää graafisen suunnittelun maailmassa? Luodaanpa lyhyt mutta tehokas silmäys alkaneen vuoden monipuolisiin trendiennusteisiin:


Perinteinen sarjakuva

Kirkkaat perusvärit ja hassut hahmot. Old school meets new school. Sarjakuvamaisuus ja ilmaisulle tyypilliset ikonit animaatioiden kulta-ajoilta tekevät paluun.


sarjakuva-tyyli


Monimuotoisuus ja yhdenvertaisuus

Sosiaalisen yhdenvertaisuuden ja henkilöhahmojen monimuotoisuuden pitäisi olla jo itsestään selvyys. Kuvien monimuotoisuus tulee tavanomaistumaan entisestään tänä vuonna.


monimuotoisuus


Neutraalit värit

Jatkuvien, joka suunnasta hallitsemattomasti puskevien visuaalisten ärsykkeiden täyttämässä maailmassa rauhallinen ja hillitty yleisilme miellyttää silmää.


neutraalit värit


Serif-fontit

Tyylikästä ja hienostunutta – sitä kaivataan nyt. Serif-kirjasimet eli pääteviivalliset fontit ovat ajaton klassikko, joka tekee paluun.
Very Peri

Pantonen vuoden väri 2022 on violetti Very Peri, joka tämän hetken hengen ja käynnissä olevan muutoksen symboli. Eristäytyminen on vaikuttanut elämäämme sekä fyysisesti että digitaalisesti, ja sen myötä totutut elämisen standardit muuttuvat.Luonto

Ilmastonmuutos vaikuttaa visuaaliseen ympäristöömme. Kasvit, kukat ja puut tulevat olemaan erityisen kysyttyjä kuvitusaiheita.Bubbling under:

Oranssi & sininen -väripaletti


Voimakkaat värit huomataan. Yhdistämällä kirkkaat sävyt tasaisen tummaan saadaan yksittäiset elementit ponnahtamaan kunnolla esiin. Vastakkaisvärit tuovat jännitettä. Kokeile vaikutelmaa yhdistämällä kylmä sininen ja lämmin oranssi.
Visuaalinen ympäristömme muuttuu koko ajan


Visuaalinen ympäristömme elää ajassaan ja heijastelee maailman megatrendejä, mutta aina sekaan mahtuu myös lyhyemmän elinkaaren suuntauksia. Tämä näkyy erityisesti sellaisissa visuaalisissa ilmeissä, joiden ei ole tarkoituskaan olla pitkäikäisiä. Tavoitteena voi olla erottautuminen muista, yleisön hätkähdyttäminen tai pelkkä huomiohakuisuus. Kaikkea ei onneksi tarvitsekaan ottaa niin vakavasti, hauskuus ja hulluttelu vain piristää myös graafisessa suunnittelussa. Taidokkaasti toteutettuna mikä tahansa on yleensä ok ja tunnettujen sääntöjen rikkominen rikastuttaa luovaa ilmaisua.Mitä mieltä olet vuoden 2022 trendeistä? Uskotko niiden breikkaavan isosti?

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page