top of page

Emma Ainala – Dear Ambiguity

Loppukesän ohittamaton menovinkki Jyväskylässä pyöriville on lyhykäisyydessään tässä: Jyväskylän taidemuseossa on vielä 8.9.2019 asti avoinna Emma Ainalan taidenäyttely Dear Ambiguity.


Ainalan teokset sisältävät rohkeaa värien ilotulitusta, lukemattoman määrän yksityiskohtia ja viittauksia nykypäivän ilmiöihin. Populaarikulttuurista on ammennettu runsaasti esimerkiksi Disney-kuvastoa sekä naiseuden ja tyttöyden tunnusmerkkejä. Myös taidehistoriaan perehtynyt löytää maalauksista lainauksia ja viittauksia kuvastosta ja sommittelusta.


Emma Ainala – Dear Ambiguity Jyväskylän taidemuseo


Museokäyntiin kannattaa varata aikaa, sillä tutkittavaa ja bongailtavaa Ainalan töissä riittää ikään tai sukupuoleen katsomatta. Yksityiskohtien merkityksiä voi jokainen pohtia oman elämänkokemuksensa pohjalta. Ulkopuolinen katsoja voikin päätyä oman alitajuntansa syövereihin.


Itse en voinut olla yhdistämättä Ainalan töitä kuvataiteilija Katja Tukiaisen teoksiin, johtuen vahvasta värimaailmasta (pinkki) sekä tyttö- ja bambi-aiheen käytöstä. Myös Tukiaisella tytöt seikkailevat taidehistorian klassikoissa.

Emma Ainala (s. 1989) on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2013. Vuonna 2016 Helsingin Sanomat nosti hänet esille Kulttuurin toivot -sarjassa, joka esitteli eri alojen lahjakkaita nuoria taiteilijoita. Ainalan teoksia on ollut esillä eri puolilla Suomea sekä ulkomailla taidemuseoissa ja gallerioissa.Emma Ainala – Dear Ambiguity

Jyväskylän taidemuseon Holvi

Kauppakatu 23 Avoinna ti-su klo 11-18

Pääsymaksu 6 € /3 € Vapaa pääsy perjantaisin


HUOM! Emma Ainala on mahdollista tavata taiteilijatapaamisessa perjantaina 6.9.2019 klo 16.30-17.30. Vapaa pääsy. Lisätietoja tapahtuman Facebook-sivulta.Emma Ainala Dear Ambiguity0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page