top of page

Eihän paperitähdet oikeasti sammu pois


paperitähdet ikkunassa

DIY JOULUTÄHTI


Bongasin jokin aika sitten Meillä kotona -sivustolta kivannäköisen paperitähden teko-ohjeen. Sattuneesta syystä itselleni on kertynyt jos jonkinlaista tapettinäytettä. Tästä tilanteesta syntyikin inspis mallipalojen uusiokäyttöön.


paperitähdet

Perinteisesti tähdet ripustetaan ikkunaan näin joulun aikaan, mutta koska askarteluun valitsemieni tapettien väritys ei ole erityisen jouluisa, voi tähtiä halutessaan pitää esillä vaikka ympäri vuoden. Tähdistä tuli myös hauskat verhojen korvikkeet keittiöön, koska ripustin ne roikkumaan verhotangosta. En omassa kodissani oikein ole mikään verho-ihminen, mutta nämä tähdet tuovat mielestäni kivan kevyttä ilmettä ikkunaan.


Tähtien askartelu on tosi yksinkertaista. Tarvitset vain paperia, sakset ja liimaa. Taitteluohje löytyy täältä. Kannattaa katsoa video, jos sanallinen ohjeistus ei avaudu. Tähdet valmistuvat niin nopeasti, että niitä on kohta kuin huomaamatta jo aikamoinen joukkio koossa.


paperitähdet askartelutarvikkeet

Jatkokehitysideana mietin, että paperitähtien ympärille voisi hyvin kieputtaa vielä led-valonauhaa, jolloin ne loistaisivat kauniisti myös pimeässä. Mutta katsellaan näitä nyt ainakin vielä toistaiseksi ilman. Lisäksi ripustaminen siiman avulla olisi toki ollut mustaa ompelulankaa huomaamattomampi vaihtoehto, mutta en nyt tähän hätään sitä jaksanut etsiä.


paperitähdet

Mukavaa joulun odotusta!

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page