top of page

Ysärityyli tekee näyttävän paluun graafiseen suunnitteluun

Maailma, jossa elämme on tulvillaan visuaalisia ärsykkeitä. Sen vuoksi on viimeistään nyt markkinointiviestinnässä ja vielä tarkemmin graafisessa suunnittelussa otettava riskejä, jotta viestimassasta erottuminen on mahdollista. Kukaan ei enää innostu puolivillaisista kuvapankkikuvista tai minimalismista tyylikeinona. Ne on nähty.Selvittelin hieman, mikä meininki graafisen suunnittelun piireissä on meneillään just nyt ja tein lyhyen koosteen, miltä tärkeimmät nousevat trendit näyttävät vuonna 2018.


LiukuväritKuten hyvin on tiedossa, ysäri on taas vahvasti täällä. 90-luvun visuaalisesta ilmapiiristä voidaan varmasti olla montaa mieltä, mutta joka tapauksessa ysärin paluun myötä comebackin tekevät myös liukuvärit. Itse olen aikoinani saanut liukuväreistä tarpeekseni aina oksennuksen partaalle saakka. Mutta ehkä tähän tottuu, samoin kuin ysärimuodinkin paluuseen.


CinemagraphitLyhyen videon avulla luodut Cinemagraphit ovat still-kuvia, joiden jokin osa liikkuu ja muu kuvassa pysyy paikallaan. Näitä on näkynyt jo jonkin verran somessa ja nyt niistä veikataan vuoden suurinta hittiä.


Täältä voit käydä kurkkaamassa lisää Cinemagraph-kuvia ja tekniikan mahdollistamia hauskoja jippoja.


Ennakkoluulottomat väriyhdistelmät


Tämä on nyt SE JUTTU, mikä kannattaa painaa mieleen. Enää ei siis pelata värien kanssa varman päälle. Värisävyjen harmonian voi ainakin hetkeksi unohtaa. Tarkoitus on nimenomaan keksiä uusia, yllättäviä väriyhdistelmiä ja herättää sillä huomiota, ei pliisuilemalla.


Boldatut ja käsinkirjoitetut fontit


Vahvat, paksut fontit sekä käsinkirjoitetuilta näyttävät fontit ovat olleet suosittuja jo jonkin aikaa. Ja suosio senkun jatkuu. Minimalististen fonttien valtakausi sen sijaan alkaa olla ohi.

Printtimainonnan kultakauden kirjasimet, eli 60-luvun mainoksissa usein nähdyt fonttityypit ovat myös kuumaa kamaa.Yksilölliset kuvitukset


Yritykset pyrkivät erottautumaan myös täysin heitä varten suunnitelluilla ikoneilla ja kuvituskuvilla. Uniikilla kuvituskuvapankilla voidaan luoda persoonallista tyyliä ja täysin omaperäistä brändi-imagoa. Nimekäs kuvittaja tuo lisäksi brändille lisäarvoa.Brändin uudistaminen


Päätään nostava nousukausi saa aikaan sen, että suuret firmat ovat jälleen kerran sankoin joukoin uudistamassa visuaalista ilmettään. Ja toki pienempienkin yritysten kannattaa panostaa ajanmukaiseen ulkoasuun.


Vuonna 2018 brändiä freesataan uniikin ja eläväisen värikartan avulla. Luvassa on totutusta poikkeavia ja jopa epäsovinnaisia väriyhdistelmiä, kuten jo aiemmin mainitsinkin.


Harkittu some


Yritysten somekanavia brändätään nyt entistä paremmin ja harkitummin. Somea suunnitellaan tarkemmin ja entistä pidemmälle aikajaksolle. Stokkikuvien sijaan nyt tärkeitä ovat aidot ja alkuperäiset kuvat. Päivitysten tekemiseen voidaan käyttää reilusti aikaa ja vaivaa.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page