top of page

Vuoden värit 2021

On taas tullut aika katsastaa läpi tulevan vuoden trendivärit. Vuoden värejä julkaisee monikin instanssi, mutta itse olen perinteisesti keskittynyt blogissani niistä kahteen, eli Tikkurilan ja Pantonen vuoden väreihin. Vuoden värien tavoitteena on kuvastaa omaa aikaansa, vallitsevaa maailmantilannetta ja tulevaisuudennäkymiä. Joten saanko esitellä: vuoden värit 2021!


vuoden värit 2021


Cumulus


Tikkurilan vuoden väri valittiin nojautuen sisäisiin keskusteluihin ja omaan asiantuntemukseen. Väri on vaaleansininen Cumulus Y354. Se on rauhoittava, valoisampaa tulevaisuutta viestivä sävy. Väri herättää toivoa ja kutsuu ihmiset rakentamaan parempaa huomista.


Cumulus tikkurila vuoden väri 2021

Vaaleansininen voi herättää rauhan ja tasapainon tunnetta. Sinistä pidetään yleisesti rauhoittavana, eheyttä ja ymmärrystä herättävänä värinä, joka antaa tilaa rauhoittumiselle ja auttaa meitä löytämään tasapainoisemman elämäntyylin.


Kuin tuulahdus raikasta ilmaa, vaaleansininen on helposti rakastettava väri, joka sopii hyvin mihin tahansa sisustukseen. Se on helppo yhdistää eri materiaaleihin ja elementteihin. Vaaleat puiset sisustuselementit yhdistettynä raikkaaseen valkoiseen väriin tuo klassista tunnelmaa, kun taas rohkeilla ja vahvoilla väreillä saadaan luotua vaikuttava yhdistelmä.


Cumulus Moodboard sisustus

Vuoden värin kylkeen Tikkurila on julkaissut myös Color Now 2021 värikokoelman, joka tarjoaa inspiraatiota ja suunnittelumahdollisuuksia sekä helpottaa yhteensopivien väriyhdistämien löytämisessä.


Cumulus värikartta
Väriyhdistelmä Tikkurilan vuoden värille


Ultimate Gray + Illuminating


Maailman tunnetuimman väritalon Pantonen vuoden väri on instituutio, joka näkyy väistämättä kaikkialla maailmassa muodissa, sisustuksessa, graafisessa suunnittelussa ja mediassa. Valinta vuoden 2021 väriksi on ehkä hieman yllättäen harmaan ja keltaisen väripari, vaikkakin kahden värin valinta yhtä aikaa vuoden väriksi on nähty Pantonella aikaisemminkin (vuonna 2016 vaaleanpunainen Rose Quartz & vaaleansininen Serenity).


Pantone ultimate gray illuminating

Harmaa Ultimate Gray 17-5104 + keltainen Illuminating 13-0637 on värien yhdistelmä, joka liittyy oivallukseen, innovaatioihin ja intuitioon sekä viisauteen, kokemukseen ja älykkyyden kunnioittamiseen. Värit inspiroivat uudistumiseen ja työntävät kohti uusia ajattelutapoja ja käsitteitä.


Ultimate Gray on viileän harmaa luonnonväri, joka näkyy kivissä, kallioissa ja Suomen marraskuussa. Se edustaa sisukkuutta ja voimaa kestää vaikeatkin ajat. Se on kuin luja ja kestävä betoni jalkojen alla. Harmaa on hiljainen, rauhoittava ja luotettava väri. Sävy on huomaavainen, uskollinen ja vakava olematta kuitenkaan raskas tai pitkäveteinen.


Illuminating symboloi auringonvaloa, joka ehdottaa valaistumista ja paljastavaa oivaltamista. Kirkas ja iloinen keltainen viestii vahvistumista ja lämmintä vieraanvaraisuutta. Hyväntuulisen ystävällinen ja optimistinen keltainen antaa lupauksen aurinkoisesta päivästä. Keltainen on näkyvä ja heijastava väri; ihmissilmä havaitsee kaikista helpoimmin puhtaat, kirkkaat ja eloisat keltaiset sävyt. Keltainen rohkaisee avaamaan mielen ja aistit, ja kohtaamaan uudet ajatusmallit ennakkoluulottomasti.


Pantone Color of the year 2021 color chart
Väriyhdistelmä Pantonen vuoden väreille

Väripari toimii mainiosti sisustuksessa. Jo pienellä määrällä keltaista saa tilaan luotua katseenvangitsevaa valoa ja positiivisuutta. Neutraali harmaa taas kuuluu suomalaisten sisustusvärien ikisuosikkeihin tasapainottaen kokonaisuutta ja tarjoten toimivan taustan pirskahtelevalle keltaiselle.


Mitä ajatuksia näistä vuoden 2021 väreistä herää? Yllätyitkö tai osasitko jopa arvata, mitä on tulossa?

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page