top of page

Vuoden 2019 trendivärit Flamingo ja Living Coral pursuavat leikkisää eksotiikkaa


Kaipailetko jo talven keskelle Karibianmeren tunnelmia? Ainakin väritrendien maailmassa tuntuu olevan selkeä kaipuu niille suunnille. Joulukuun aikana Tikkurila ja Pantone ovat julkaisseet värinsä vuodelle 2019. Varsin mielenkiintoista on, miten molemmat tahot ovat trendinenineen haistelleet täysin samoja eksoottisia tuulahduksia. Niin lähellä toisiaan värit ovat. Kumpaisenkin värigurutyöryhmä on tullut siihen tulokseen, että epävakainen ja alati muutoksen kourissa elävä maailma kaipaa juuri nyt oranssinpunaista väriterapiaa.


Tikkurila Flamingo ja Pantone Living Coral


Tikkurilan vuoden väri on optimistisen eloisa Flamingo, joka on hieman murretumpi versio oranssinpunaisesta. Siihen on haettu inspiraatiota Miamin art deco -maisemista sekä perinneväreistä. Persikkainen väri tuo leikkisyyttä sisustukseen. Voit kokeilla sitä ensin vaikka tyynyssä, taulussa tai pyyhkeissä. Jos väri miellyttää ja tuntuu solahtavan ympäristöönsä, voi sillä maalata rohkeasti vaikka koko seinän.


Flamingoon on helppo yhdistää muita punaisen sävyjä. Persoonallinen yhdistelmä syntyy epätyypillisen väriparin, kuten sinisen tai keltaisen sävyn yhdistämisestä Flamingoon. Viherkasvit ovat myös edukseen tämän värin kaverina.Tikkurila Flamingo värikartta

Pantonen Living Coral on eläväinen korallinpunainen, jossa on kultainen pohjasävy. Se on energisoiva väri, jonka optimismin ja iloisuuden kerrotaan omaavan hoitavia ominaisuuksia. Se sopii erityisen hyvin käytettäväksi sosiaalisen median ympäristöissä. Pirteä leikkisyys on tässäkin värissä se pääjuju.


Kuten monena vuonna aiemminkin, itse koen Pantonen vuoden värin sopivan paremmin käytettäväksi viestinnässä ja graafisen suunnittelun tehokeinona kuin sisustusvärinä ainakaan laajemmassa mittakaavassa. Myös pukeutumisen aksenttivärinä Living Coral toimii hienosti esimerkiksi asusteissa ja meikkisävyissä.Pantone Living Coral värikartta


Mitä ajatuksia vuoden 2019 värit sinussa herättävät? Uskotko, että väri nousee suuren yleisön suosikiksi? Itse ainakin kannustan rohkeasti leikittelemään ja kokeilemaan näitä pirteitä värejä ennakkoluulottomasti eri yhteyksissä. Energiaa ja iloa ei kai koskaan voi olla liikaa!

1 kommentti

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

1件のコメント


Pitkän valkoisen ja mustan kauden jälkeen on ihanaa kun on väriä :) Itse en kauheasti pidä punaisesta enkä keltaisesta mutta tuo väripaletti flamingon kanssa on ihana ja kesäinen. Tosin taidan säästää tuon paletin kesään ja aloittaa värittymisen kevyesti vaalenapunaisella :)

いいね!
bottom of page