top of page

Vuoden 2019 sisustustrendit tuntuvat ja kestävät


2019 sisustustrendit

Uljasta uutta vuotta on tallattu eteenpäin jo toista viikkoa, joten lienee korkea aika ennustaa sisustamisen tärkeimmät suuntaviivat vuodelle 2019. Jokainen mainittu trendi edustaa jollain tapaa samaa linjaa ja ne limittyvät toisiinsa. Olkoon 2019 siis kestävän sisustamisen vuosi!


KESTÄVYYS


Ekologisuus ja hiilijalanjälki ovat pinnalla kaikilla teollisuuden aloilla ja liittyy oleellisesti myös sisustamiseen. Pitkäikäisyys, ajattomuus ja luonnonmukaisuus ovat asioita, jotka on hyvä pitää mielessä sisustusvalintoja tehdessä. Nopealla syklillä vaihtuvista sisustustrendeistä tai tiukasti johonkin tiettyyn aikakauteen liittyvistä tyyleistä siirrytään poispäin kohti kestävämpiä ja luonnollisen ajattomia sisustuksia.Asuntomessut 2018 Talo Lintula pukuhuone


AITOUS


Levottomina ja epävarmoina aikoina ihmisillä on taipumus hakea turvaa elämäänsä aidoista asioista. Nostalgiset, mukavia muistoja herättävät esineet ovat arvossaan. Ikä ja käytön jäljet saavat näkyä. Aidot luonnonmateriaalit herättävät kaikuja yksinkertaisimmista entisajoista, kun elämä ei vielä ollut niin ylettömän hektistä.


Aitouteen liittyy läheisesti myös kestävyys. Aitoa materiaalia voi ja kannattaa korjata tai kierrättää, sillä sen arvo säilyy. Aito asia ei lennä ensimmäisenä kaatopaikalle. Aitouden arvostaminen tarkoittaa myös ein sanomista epäeettisille design-kopioille.


PERSOONALLISUUS


Sisustukseen haetaan nyt ainutlaatuisuutta. Hankitaan vain sellaisia tavaroita, jotka oikeasti sykähdyttävät, joilla on jokin merkitys, jotka luovat tunnetiloja. Omaa persoonallisuutta tuodaan esiin etsimällä kotiin vintage- tai antiikkiesineitä, jotka puhuttelevat henkilökohtaisesti. Enää ei pelätä yhdistää uutta ja vanhaa keskenään. Ennakkoluulottomuus on avainasemassa. Tässäkin trendissä kestävyys-ajattelu tulee vahvasti esiin.


Värit ovat jo pidemmän aikaa tehneet paluutaan sisustukseen ja tämä trendi jatkuu. Vuoden 2019 väri on niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin trendinenien mukaan yksiselitteisesti oranssinpunainen. Värien avulla omaa persoonaa on helppo tuoda esiin sisustuksessa. Kodin sisustus heijastelee nyt asujansa luonnetta ja sielunmaisemaa, eikä niinkään alati vaihtuvia pintatrendejä.Habitare 2018 signals


KIERRÄTYS & TUUNAUS


Sanomattakin lienee selvää, että sisustusesineiden kierrätys, tuunaus ja korjaaminen edustavat kestäviä arvoja. Ne ovat yleensä myös edullisempia vaihtoehtoja uuden ostamiselle. Kierrätetyt ja tuunatut tavarat ovat paljon luonteikkaampia, kuin lähes joka kodista löytyvät massavalmistetut ikealaiset. Vaikuttaa siltä, että vuosien aliarvostuksen jälkeen myös käsistään käteviä tekijöitä arvostetaan enemmän, kuten esim. verhoilijoita, puuseppiä ja kierrätysromusta uusien tuotteiden loihtijoita.


MUKAVA YLELLISYYS


Vuosituhannen alussa käsitys luksussisustuksesta tarkoitti valkoisuutta, bling blingiä, paljon kiiltävän sileitä pintoja ja teräviä linjoja. Tämä ajatusmalli alkaa olla pahasti vanhentunut. Nykypäivän luksus on tietoista vaatimattomuutta. Sisustuselementtien pitää nyt ennen kaikkea tuntua mukavilta istua ja koskettaa, niin itsestä kuin vieraistakin.


"Luxury must be comfortable, otherwise it's not luxury." – Coco Channel


*Jutun kirjoittamisessa on käytetty apuna The LuxPadin artikkelia "2019 Interior Trends: The Ones to Watch".

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page