Vuoden 2019 sisustustrendit tuntuvat ja kestävät


2019 sisustustrendit

Uljasta uutta vuotta on tallattu eteenpäin jo toista viikkoa, joten lienee korkea aika ennustaa sisustamisen tärkeimmät suuntaviivat vuodelle 2019. Jokainen mainittu trendi edustaa jollain tapaa samaa linjaa ja ne limittyvät toisiinsa. Olkoon 2019 siis kestävän sisustamisen vuosi!


KESTÄVYYS


Ekologisuus ja hiilijalanjälki ovat pinnalla kaikilla teollisuuden aloilla ja liittyy oleellisesti myös sisustamiseen. Pitkäikäisyys, ajattomuus ja luonnonmukaisuus ovat asioita, jotka on hyvä pitää mielessä sisustusvalintoja tehdessä. Nopealla syklillä vaihtuvista sisustustrendeistä tai tiukasti johonkin tiettyyn aikakauteen liittyvistä tyyleistä siirrytään poispäin kohti kestävämpiä ja luonnollisen ajattomia sisustuksia.Asuntomessut 2018 Talo Lintula pukuhuone


AITOUS


Levottomina ja epävarmoina aikoina ihmisillä on taipumus hakea turvaa elämäänsä aidoista asioista. Nostalgiset, mukavia muistoja herättävät esineet ovat arvossaan. Ikä ja käytön jäljet saavat näkyä. Aidot luonnonmateriaalit herättävät kaikuja yksinkertaisimmista entisajoista, kun elämä ei vielä ollut niin ylettömän hektistä.


Aitouteen liittyy läheisesti myös kestävyys. Aitoa materiaalia voi ja kannattaa korjata tai kierrättää, sillä sen arvo säilyy. Aito asia ei lennä ensimmäisenä kaatopaikalle. Aitouden arvostaminen tarkoittaa myös ein sanomista epäeettisille design-kopioille.


PERSOONALLISUUS