top of page

Vuoden 2018 neuleet HiMasta käsin


Vuoden vaihteessa kuulunee asiaan tutkailla menneen vuoden tilastoja ja saavutuksia. Perinteisesti itselläni tämä on tarkoittanut vuoden aikana kertyneen neulepinon tarkastelua. Kutimet ovat pysyneet jälleen tiukasti hyppysissä ja villaista lämmikettä on syntynyt moneen lähtöön, omasta päästä ja tilauksesta.


Vuosi sitten asetin tavoitteeksi ainakin yhden isomman neuletyön teon. Lukuisten sukkien ja yhden lapasparin lisäksi onnistuin kuin onnistuinkin saamaan aikaiseksi Huldan takin ja miesten villapaidan. Ei siis hullumpi suoritus laisinkaan. Tänä vuonna voisin yrittää jatkaa samoilla linjoilla, eli pari suurempaa neuletyötä sopivana vaihteluna lähes rutiininomaisesti syntyvien sukkien väliin. Vielä en vain yhtään tiedä, mitä ne voisivat olla, mutta se selviää sitten aikanaan.


villasukat 2018

Huldan takki
Huldan takki

pöllöneule miehelle
Pöllökuvioinen kaarrokeneule

neulekollaasi 2018

Oheiset kuvakollaasit paljastavat, että kirjoneulesukkia on tullut tehtyä aika monet ja niiden neulomisesta pidänkin kovasti. Omien väritysten keksiminen ja ohjeen tarkka seuraaminen tarjoavat juuri sopivasti haastetta. Alkuvuonna syntyi useammat Pilvenreunalla-sukat ja loppuvuonna innostuin tikuttelemaan putkeen muutamat Eukalyptus-sukat, joka on muuten tosi kiva ja nopea malli neuloa. Suosittelen kokeilemaan, jos ei ole jo tuttu juttu.


neuleet 2018

Määrällisesti neuleita on vuoden aikana valmistunut ehkä hiukan vähemmän kuin edellisvuosina, mutta koska isommat neuletyöt vievät sukkia enemmän aikaa, on kokonaissaldo aika lailla samoissa. Tosin ainakin yhden sukkaparin kuva puuttuu kokonaan, koska joululahjapaketoinnin melskeissä ne vain unohtui kuvata. Ja yhdet tosiaan jäivät kesken valmistuen vasta tämän vuoden puolella.


Edelleen haastetta piisaa olemassa olevan lankavaraston tuhoamisessa. Lankaa on kertynyt kokonainen iso kaapillinen, jonka peräseinä ei muuten ihan heti paista, vaikka olen sieltä jo jotain lankoja lahjoittanut poiskin.


Löytyykö lukijoista muita neuloosiin sairastuneita? Mikä oli oma vuoden 2018 suosikkineuleesi?

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page