top of page

Tuusulan asuntomessut 2020 – pesuhuoneesta keittiöön

Päivitetty: 10. elok. 2020

Kun poikkeuksellisten aikojen värittämä vierailu Tuusulan asuntomessuilla on jo parin päivän takainen kokemus, alkaa jonkinlainen jäsennellympi kokonaiskuva olla muodostunut päähän. On siis blogipostauksen aika. Tai itse asiassa tästä tuutista on tulossa useamman postauksen sarja, sillä yhteen settiin ei kaikkea saa millään mielekkäästi mahdutettua. Kuvia kertyi messupäivän aikana kameran muistikortille useita satoja, ja jo pelkästään tämäkin postaus uhkaa tulvia kuvien puolesta yli äyräyttensä.


ASuntomessut 2020 kylpyhuoneet ja keittiöt

Messukohteita on tänä vuonna tarjolla koluttavaksi 33 kappaletta. Aikaa messuvierailulle kannattaa varata reilusti, sillä kohteisiin pääsee kerralla vain rajattu määrä ihmisiä ja jonottaminen vie oman aikansa. Talojen sisällä on rajoitusten ansiosta aiempia vuosia väljempää ja tämän käytännön soisi jatkuvan myös tulevaisuudessa. Yksi päivä ei oikein riitä perusteelliseen tutustumiseen koko messualueella, joten suosittelen tekemään joko pientä etukäteiskarsintaa itseä vähemmän kiinnostavien kohteiden suhteen tai jakamaan messuilun suoraan kahdelle päivälle, jolloin välttyy turhalta kiireeltä ja messuähkyltä.


Mutta sitten itse aiheeseen, eli tällä kertaa pesutiloihin ja keittiöön, joita ilman harva ihminen tulee toimeen. Keittiö ja kylpyhuone ovat kodin toimintojen ja arjen sujumisen kannalta niitä kaikkein tärkeimpiä tiloja. Ne ovat usein myös sisustukseltaan asunnon arvokkaimpia osia sekä uudisrakennus- että remonttikohteissa. Siksi niiden suunnitteluun kannattaa panostaa, käyttää kunnolla aikaa ja vaivaa, miettiä omia tarpeita ja huomioida materiaalivalintojen kestävyys. Saunatilojen osalta minulla on myös vahvasti oma lehmä ojassa, sillä onhan kotini kellarikerroksessa parhaillaan käynnissä hitaasti mutta varmasti etenevä sauna- ja kylppäriremontti.


Kylpyhuoneet ja saunat


Asuntomessukohteiden kylpyhuoneissa trendinä on nyt erityisesti suuret marmorikuvioidut laatat, suorakaiteen muotoisten laattojen ladonta pystyyn ja monipuoliset laattojen muodot. Kylpyhuonetilat ovat avaria ja niihin on usein sijoitettu kaksi suihkua. Sadesuihkut ovat kylppäreissä valtavirtaa, kuin myös tyylikkäästi toteutetut linjalattiakaivot. Hanoissa messinki, kulta ja musta ovat selvästi lunastaneet paikkansa perinteisemmän kromin rinnalla.


pikkupolku moderni suihkut ja kalanruotoladonta

Pikkupolku moderni wc ja suihku

Villa Fortuna uima-allas

Veljesteco sauna

Lumitiikeri kylpyhuone

Lumitiikeri sauna

Designtalo Puro suihkut

Kastelli Kuori sauna

Kultakoivu suihkut

Kultakoivu sauna

Townhouse Rokka kylpyhuone ja sauna

Kontio Hill House wc ja suihku
Kuva: Maria Siekkinen
Kontio Hill House suihkut ja sauna

Duplio Aalto kylpyhuone

Jämerä Salmiakki ulkosauna

Saunan ja pesutilan välinen lasiseinä näkyy pitävän edelleen pintansa. Laudemalleja ja saunan puupanelointeja löytyy moneen makuun. Kylpytilojen epäsuorat valaistusratkaisut ovat lisääntyneet. Kylpyammeita sen sijaan näkyi tänä vuonna edellisvuosia vähemmän. Pääsääntöisesti kylpytilojen värimaailma on suomalaisille tuttua luonnollisen harmaata ja hiekan sävyjä.


Pikkupolku Retro wc

Veljesteco wc

Lumitiikeri wc

Designtalo Puro wc

Jämerä Salmiakki wc

Honka Huomen wc


Keittiöt ja ruokailutilat


Keittiöissa musta tuntuu edelleen pitävän vahvasti pintansa. Keveyttä ilmeeseen haetaan sisäänvedetyillä ja vaaleammilla yläkaapeilla. Puun sävyt ovat myös suosiossa. Yhtenäinen keittiö ja oleskelutila on valtavirtaa, mutta keittiö saattaa nyt olla sijoitettuna kulman taakse, jolloin täysin suoraa näköyhteyttä keittiöön ei synny.


Täydellinen yläkaapittomuus on vähentynyt. Keittiöissä näkyi nyt koko seinän lattiasta kattoon asti peittäviä kaapistoja, jotka tarjoavat runsaasti säilytystilaa. Keittiön pienkoneet piilottava aamiaiskaappi löytyy jälleen monesta kohteesta. Vetimet ja nupit ovat tehneet paluun, mutta minimalistisen vetimettömiä keittiöitä on myös edelleen paljon.


Pikkupolku Moderni keittiön hana

Villa Fortuna ruokailutila

Veljesteco keittiö

Veljesteco musta keittiö

Villa Sanni keittiö

Lumitiikeri keittiö

Designtalo Puro keittiö

Linnamajuri keittiön välitila

Kastelli Kuori keittiö

Townhouse Rokka keittiö

Ruokapöytien koko näyttäisi pienentyneen. Enää ei niinkään varauduta massiivisella 12 hengen ruokapöydällä ison vierasjoukon kestittämiseen, mikä johtuu varmasti myös tämän vuotisten messutalojen suhteellisen pienistä neliömääristä. Pyöreä ruokapöytä ja sirot tuolit sen ympärillä on toimiva ratkaisu kompakteihin asuintiloihin.


Omatalo Kulma ruokapöytä

Terratinta-talo tammikeittiö

Terratinta-talo musta keittiö

Duplio Tynell keittiö

Duplio Aalto keittiö

Finnlog Hetena keittiö

Honka Huomen ruokapöytä

Miltäs näyttää? Heräsikö kuvavirrasta joitain ajatuksia, mikä ihastuttaa tai vihastuttaa? Kuulisin tosi mielelläni kommenttejanne.


Seuraava asuntomessuaiheinen postaukseni käsittelee kodin tiloja, jotka on ensisijaisesti tarkoitettu viihtymiseen, seurusteluun, rentoutumiseen ja lepoon. Eli siis olohuoneita ja makuuhuoneita. Pääset lukemaan sen tästä: Asuntomessut 2020 – olohuoneesta makuuhuoneeseenVuoden 2020 Asuntomessut Tuusulan Rykmentinpuistossa ovat avoinna 30.8.2020 saakka. Koronaviruksen vuoksi messuja on siirretty kuukaudella alkuperäisestä aikataulusta eteenpäin. Messuvieraiden määrä koko alueella ja näyttelykohteissa on myös rajoitettu. Jotta väkimäärä pysyy hallinnassa, on liput ostettava tänä vuonna verkkokaupasta etukäteen tietylle päivälle ja kellonajalle.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page