top of page

Syksyn viimeinen lehti – eli marraskuinen luontoretki keskellä kaupunkia


Tourujoen luontopolku vaahteranlehti

Jyväskylässä pääsee luonnonsuojelualueelle ja luontopolulle aivan kaupungin keskustan nurkalta. Tourujoen luontopolku ( tai Heikin polku) löytyy kaupungin vanhan hautausmaan takaa alkavasta rotkosta, noin puolen kilometrin päästä Kävelykadun Kompassilta. Se mutkittelee myötäillen Tourujokea vain 700 metrin matkan, mutta nähtävää riittää silti runsaasti vuodenajasta riippumatta. Olen kiertänyt polun useasti ja viimeksi nyt viime viikonloppuna. Marraskuussa niin kovin harvoin näyttäytyvä aurinko houkutteli paikalle kameran kanssa.


Tourujoen luontopolku Jyväskylä

Tourujoen luontopolku Jyväskylä

Alueen korkeuserojen ja märän maaston vuoksi alueelle on rakennettu paljon pitkospuita, portaita ja siltoja kulkemisen helpottamiseksi. Talvikunnossapitoa ei ole. Äkkiseltään alue voi vaikuttaa jopa pelkältä sotkuiselta ryteiköltä, mutta luonnontilaisessa vehreydessään se on täysin poikkeuksellinen keidas keskellä kaupunkia, varsinkin kesäaikaan. Mutta onhan talvisen luonnon karuus myös omalla tavallaan kaunista.Tourujoen luontopolku Jyväskylä

Tourujoen luontopolku Jyväskylä

Tourujoen luontopolku on sopivan lyhyt ja helposti saavutettava myös pienempien retkeilijöiden kanssa. Reitin varrella on opastetauluja, joissa kerrotaan alueen kasveista ja muutoksista.


Kartta paikalle löytyy täältä.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page