top of page

Syksyn väriset sukat

Päivitetty: 17. syysk. 2020

Tämän vuoden aikana olen pahemman kerran koukuttunut liukuvärjätyllä langalla neulottuihin kirjoneulesukkiin. Puikoilta on tipahtanut jo useampi Niina Laitisen sukkamalli ja päässä raksuttaa koko ajan uusia sukkasuunnitelmia. Tuorein valmistunut villasukkapari on saanut innoituksensa syksyn lehdistä, joihin Viking Nordlysin ruskan sävyissä leimuava lanka sopii kuin nenä päähän. Ehdin etsiskellä sopivaa mallia syyssukkiin jo jonkin aikaa, kunnes Kauneimmat Käsityöt Käsityön ABC Sukat 2/2020 -erikoisnumero ilmestyi juuri sopivasti ja sieltähän se ohje löytyi.


syysmetsä-sukat

Syysmetsä villasukat

Marita Karlssonin suunnittelemiin Syysmetsä-kirjoneulesukkiin löytyy ohje sekä normaalille että leveälle varsikiilalle, joista paksupohkeisena valitsin leveän mallin. Ohjeesta poiketen neuloin sukat perinteiseen malliin neljällä sukkapuikolla magic loop -tekniikan sijaan. Sukkien pohjan tein myös oman pääni mukaan. Olen pannut merkille, että lähes aina tulee jollain tapaa sovellettua valmista ohjetta omaan makuun tai neulomistyyliin sopivammaksi. Tämä ei siis tarkoita, että alkuperäinen ohje olisi millään tavalla huono, vaan pikemminkin sitä, että itselleni on vain muotoutunut tiettyjä fakkiintuneita tapoja tehdä asiat.


Syysmetsä-sukat kiila ja pohja

Syysmetsä-sukat kesken

Lankoina Syysmetsä-sukissa käytin siis jo tuota mainitsemaani liukuvärjättyä Viking Nordlysiä nro 934 ja pohjavärinä monta vuotta sitten Lidlstä ostamaani lähinnä kaurapuuron väristä Anika-sukkalankaa, jolle ei vaan tätä ennen ole löytynyt käyttöä. Näihin sukkiin beige sopii mielestäni mainiosti tasapainottamaan moniväristä Nordlysiä. Puikkojen koko oli 2,5.Syysmetsä kirjoneulesukat

Syysmetsä kirjoneule villasukat

Värikästä syksyä! Pidäthän varpaat lämpiminä.💛

P.S. Neulomuksiani ja muita kässähommia voit seurata Instagramissa @vidonjakurkkaan.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page