top of page

Pöllövillapaita miehelle

Päivitetty: 3. lokak. 2018


Viime viikonloppu meni levätessä ja syysflunssaa parannellessa. Sen verran voimia kuitenkin jostain löytyi, että sain valmiiksi sopivasti syksyn pakkasille kaarrokeneuleen miehelle. Ohje löytyy Novitan sivuilta ja Novita-lehdestä 2/2018.


Pöllövillapaita

Lankana käytin ohjeesta poiketen Dropsin Karisma-lankaa. Suurin syy langan vaihtumiseen oli se, että halusin materiaalin olevan 100 % villaa villa-polyamidisekoitteen sijasta. Toinen syy oli sopivien värien löytyminen Karisman värikartasta, eikä ostohetkellä voimassa ollut -20 % tarjoushintakaan ollut haitaksi. Omaan makuuni alkuperäisen mallin kuviolankana toiminut kirjava lanka teki kuviosta turhan sekavan, joten valitsin mieluummin kuvioväriksi yksivärisen vaaleanharmaan tummanharmaan perusvärin seuraksi.

Drops Karisma langat

Helposti yhtenä pötkönä

Lankaa xl-koon puseroon kului yhteensä vajaa 700 g. Aikaa tämän neuleen kanssa pakertamiseen suht rauhalliseen tahtiin meni puolisentoista kuukautta. Ohje on helppo, neulominen tapahtuu pyörönä alhaalta ylös ja aina on mukavaa, kun viimeistelyvaiheessa neuleessa on mahdollisimman vähän saumoja ommeltavaksi.


Pöllöneulekuvio

Moitittavaakin löytyi. Novitan ohjeen kuvissa joustinneule oli 2o 2n -neuletta, mutta jostain syystä ohjeessa se olikin vaihtunut 1o 1n -joustimeksi. Itse en tätä ajoissa hoksannut, aloitin vain reteästi neulomaan suoraan ohjeen mukaan ja tajusin eron vasta siinä vaiheessa, kun purkaminen ei enää ollut vaihtoehto. Olisin nimittäin itse pitänyt 2 oikein ja 2 nurin -joustimesta huomattavasti enemmän – sekä sen neulomisesta, että ulkonäöstä.


Miehen pöllöneule

Seuraavaksi taidan palata taas villasukkien neulomisen pariin, koko kesä niistä onkin ollut jo taukoa. Neulominen sohvan pohjalla houkuttelee erityisesti näin syksyisin. Kukahan vaan haravoisi?


vaahteranlehdet

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page