top of page

Olohuoneen sisustus täydentyi taiteella ja uudella sohvalla


Noin puolitoista vuotta sitten valmistunut sisustussuunnittelukohteeni on saanut aivan hiljattain täydennystä olohuoneeseen. Haluan nyt jakaa uudet kuvat tästä täysin remontoidun rivitalokohteen avarasta olohuoneesta, jonka kruunaavat nyt uudet tulokkaat taulun ja sohvan muodossa. Tämä kohde on mielestäni loistava esimerkki siitä, miten sisustussuunnitelmaa ei ole millään tavoin välttämätöntä toteuttaa kokonaan kerralla. Sisustusta voi aivan mainiosti täydentää omaan tahtiin ja tehdä uusia hankintoja jo olemassa olevan suunnitelman mukaan. Näin budjetti pysyy hallussa, mutta kokonaisuus säilyy yhtenäisenä ja harkittuna. Valinnat on jo tehty, joten myös aikaa säästyy. Voit tutustua aiempaan, runsaasti ennen ja jälkeen -kuvia sisältävään postaukseeni kohteesta tästä linkistä.


Noora Svärd taulu ja Adea Band-sohva olohuoneessa

Haluan myös erityisesti korostaa upeita mahdollisuuksia, mitä taiteella sisustaminen tuo tullessaan. Taiteen avulla kotiin saa helposti luotua omaa yksilöllisyyttä ja persoonallisuutta. Tämä koti sai pisteeksi i:n päälle ja ehdottomaksi olohuoneen katseenvangitsijaksi kerrassaan hillittömän upean, Noora Svärd Art:n tilaustyönä maalaamaan taideteoksen nimeltään Onnellisuus. Teos on toteutettu tilaajan toiveita kuunnellen aina maalauksen koosta lähtien (90 x 200 cm). Asiakas pääsee myös seuraamaan työn edistymistä koko matkan ajan. Näin lopullinen työ on varmasti omistajalle erityisen mieluinen ja sopii sisustukseen täydellisesti.


Noora Svärd taulu ja Adea Band-sohva olohuoneessa

Pyysin taiteilija Noora Svärdiä kertomaan hiukan lisää Onnellisuus-taulun tekoprosessista sekä hänen taiteilijan työstään ylipäätään. Seuraavana siis tämän lahjakkaan taiteilijan terveiset hänen omin sanoin:


"Onnellisuus -taulu oli minulle erittäin mieluisa projekti. Olin todella otettu, että juuri minun taidettani valittiin niin upeaan kotiin, mitä tämä koti on. Tilaustyön suunnittelu lähtee yleensä käyntiin niin, että asiakas kertoo, mitä sävyjä hän haluaa tauluun tulevan tai mistä maalaamistani teoksista hän pitää, tämä helpottaa minua lopullisen ilmeen hahmottamisessa. Näin teimme myös Onnellisuus-taulun kanssa. Kuuntelin tilaajan toiveita sävyjen suhteen ja mietimme yhdessä taulun lopullisen koon, muutoin sainkin vapaat kädet taulun toteuttamiseen. Olen myös aktiivisesti yhteydessä asiakkaaseen taulun edistymisen ajan, jotta lopputulos on sellainen, mitä asiakas toivoo. Minulle suurin palkinto on se, että olen pystynyt tuottamaan jotain kaunista, joka tuottaa asiakkaalle iloa vielä vuosiksi eteenpäin.


Noora Svärd taulu ja Adea Band-sohva olohuoneessa

Taulujen maalaaminen vaatii oman ajan sekä oman tilan, niin henkisesti, kuin fyysisestikin. Työhuoneeni on rintamamiestalomme yhteydessä, joten onnekseni työmatkani ei ole pitkä. Olen hyvin visuaalinen ihminen ja näen kauneutta joka puolella, tämä on suurin inspiraation lähteeni. Jos näen kauniita sävy-yhdistelmiä, vaikka vanhoissa rakennuksissa tai luonnossa, painan ne mieleeni ja kyseiset sävyt saattavat ilmestyä seuraavaan tauluuni.


Rakkauteni öljyvärimaalaamiseen syttyi jo opiskeluaikoina, noin 15 vuotta sitten. Se on opettanut minulle kärsivällisyyttä, koska öljyvärit ovat todella hitaita kuivumaan. Yksi värikerros saattaa kuivua päiviä ja tänä aikana en pysty jatkamaan taulua, ellen halua, että eri kerrosten sävyt sekoittuvat toisiinsa. Tämän vuoksi jokainen teos vaatii minulta omistautumista sekä aikaa, en tee taulujani ”liukuhihnatyönä”. Aktiivisesti olen maalannut noin viiden vuoden ajan ja taulujen maalaamisesta on vähän vahingossa tullut minulle sivutyö. Olen erittäin iloinen ja onnellinen, että näin on, koska taiteen tekeminen on minun tapani tuottaa iloa muille.


Toivon, että taulujeni kautta rakkauteni ja intohimoni taiteen luomiseen näkyy myös muille."


Noora Svärd taulu ja Adea Band-sohva olohuoneessa

Mielestäni Nooran herkkä kauneudentaju ja rakkaus taiteeseen välittyvät kyllä täysin hänen tauluistaan. Itse toimin tässä taidehankinnassa lähinnä vain suosittelijana, mutta voin silti vilpittömästi sanoa, että lopputulos on todella kaunis, vaikuttava ja sopii juuri tähän kotiin täydellisesti. Kuparin sävy tekee taulusta erityisen kiinnostavan, tuo sisustuksellisuutta ja kiiltelee aina eri tavoin valaistuksesta riippuen. Taulua ei voi kuin ihailla ja ihastua siihen aina uudestaan.


Toinen uusi hankinta, ja olohuoneen sisustusta täydentävä elementti on Adean Band-sohva. Vanha sohva oli jo parhaat päivänsä nähnyt, vuosikaudet erittäin hyvin palvellut laatusohva toki sekin, mutta nyt tuli vain sen aika lähteä. Uuden sohvan vaatimuksiin kuului, että siinä saa helposti mukavan löhöasennon, verhoilu kestää lapsi- ja koiraperheen elämää ja luonnollisesti myös ulkonäön on oltava kunnossa. Adean kotimainen Band-moduulisohva täyttää kaikki nämä kriteerit ja sen saa muokattua omilla valinnoillaan juuri mieleisekseen. Tässä kohteessa verhoilukankaan väriksi valikoitui tummanharmaa ja jaloiksi perinteiset rst-putkijalat.


Noora Svärd taulu ja Adea Band-sohva olohuoneessa

Noora Svärd taulu ja Adea Band-sohva olohuoneessa

Mitä sinä pidät tästä taulusta? Sisustatko itse taiteella ja voisitko kenties harkita oman kotisi sisustukseen sopivan, yksilöllisen taulun teettämistä tilaustyönä?


Noora Svärdille haluan lähettää erityisen lämpimät kiitokset siitä, että hän ehti kirjoittaa omia kokemuksiaan tästä kyseisestä työstä ja avaamaan samalla hiukan myös muuten taitelijan arkea.💛


Marimekko Urna-maljakko olohuoneessa

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page