top of page

Oletko myymässä kotiasi? Kuumimmat sisustustrendit voivat jopa alentaa asuntosi arvoa

Päivitetty: 26. kesäk. 2018

Oletko aikeissa myydä asuntosi? Asuntokaupoilla myyjää tietenkin kiinnostaa se, miten saada omasta asunnostaan paras mahdollinen hinta. Sisustuksella voi tässä olla yllättävän suuri vaikutus.


Nykypäivänä laadukkaat ja informatiiviset asunnon myyntikuvat ovat ensisijaisen tärkeitä. Kuvien perusteella moni tekee päätöksen, lähteekö näytölle ollenkaan. Kuvien avulla on myös mahdollista esitellä asunnon erilaisia tilankäyttömahdollisuuksia, joita voi olla hankala hahmottaa, jos asuntoa ei ole kalustettu.Kun harkitsee asunnon myyntiin laittamista, tulee monelle varmasti mieleen, olisiko pienellä pintaremontilla tai muilla järjestelyillä mahdollista saada asunnon arvoa nostettua. Pienellä vaivalla on toki mahdollista nostaa asunnon profiilia markkinoilla, mutta ihan kaikkein viimeisimpiin sisustustrendeihin ei ehkä kannata lähteä, jos et itse aio enää kodissasi kauaa asua. Kerron seuraavaksi muutaman esimerkin tällä hetkellä pinnalla olevista sisustusratkaisuista, jotka eivät välttämättä tuo asunnollesi lisäarvoa tai voivat jopa olla haitaksi myyntitilanteessa.


Voimakas värimaailma


Tunnetusti asuntomarkkinoilla neutraalit sisustusvärit ovat ne turvallisimmat. Tämä on täysin ymmärrettävää, koska vaalea ja neutraali värimaailma harvemmin ärsyttää ketään ja siihen on todennäköisesti helppo yhdistää ostajan jo omistamia huonekaluja ja tekstiilejä. Joten jos et ole maalaamassa tai tapetoimassa seiniä itsellesi, kannattaa pysyä suomalaisille tutuissa ja turvallisissa sävyissä.


Kirkkaan väriset keittiön kaapistot voivat myös hyvin helposti karsia ostajia. Tällä hetkellä sisustuksessa kuuminta kärkeä edustavat metalliset, esimerkiksi kultaiset keittiöhanat, altaat ja ovien vetimet ovat myös asia, jotka eivät välttämättä pertti-perusostajaa houkuttele.


Musta-harmaa sisustus


Niin tyylikäs kuin musta-harmaa värimaailma voikin olla, on se myös haastava. Osa ihmisistä pitää tummaa väritystä poikkeuksetta hyvin luotaantyöntävänä ja pimeänä, vaikka tila olisi kuinka taitaen valaistu ja luonnonvaloakin löytyy riittämiin. Harmaa on lisäksi erittäin haastava kuvattava. Harmaasta sisustuksesta on hyvin vaikea saada todellisia sävyjä oikein toistavia valokuvia.


Kokovalkoinen


Säihkyvän kokovalkoinen sisustus on näyttävä ja ylellinen, mutta myös vaativa ylläpitää. Kokovalkoisessa sisustuksessa silmään pistää heti pienikin yksityiskohta, joka ei ole paikallaan. Valkoiseen sisustukseen saa vaihtelua käyttämällä aksenttivärejä sisustuksen yksityiskohdissa, viherkasveilla sekä erilaisilla tekstuureilla. Pelkkä tasainen valkoinen on yksinkertaisesti tylsä.


Voimakkaasti kuvioidut laatat


Kuvioidut laatat, esimerkiksi marokkolaislaatat ovat todella in juuri nyt. Kannattaa kuitenkin miettiä, onko niiden asentaminen tulevaan myyntikohteeseen vaivan arvoista. Trendin huristeltua ohi iskee helposti täydellinen kyllästyminen, huipputrendikäs näyttää äkkiä toivottoman vanhanaikaiselta ja kaiken lisäksi laattojen uusiminen on aina kallista. Tätä miettii todennäköisesti myös ostajakandidaatti.


High-tech


Jos et ole itse jäämässä kotiisi nauttimaan uusista valaistuksen tai äänentoistotekniikan ihmeistä, ei niihin myyntihetkellä ole juurikaan järkeä satsata. Ostajalle voi tulla tunne, että hän maksaa ylimääräistä järjestelmistä, joita ei oikeasti tarvitse eikä koskaan käytä. Jätä näiden hankintojen tekeminen ostajan itsensä harkintaan.


Metalliöverit


Kuten jo aiemmin mainitsinkin, metalliset yksityiskohdat sisustuksessa ovat olleet pinnalla jo jonkin aikaa. Esimerkiksi pieni määrä messinkiä tai kuparia tuo hienostunutta lämpöä sisustukseen, varsinkin yhdistettynä luonnonmateriaaleihin, kuten puuhun ja kiveen. Liika on kuitenkin aina liikaa, joten käytä metallia harkiten.


Tekstit


Seiniin teipattujen mietelauseiden ja elämänohjeiden juna meni jo, eikä niiden sanoma luultavasti kosketa ketään muuta kuin sinua. Suhtautuisin hieman varauksella myös tekstitauluihin, vaikka graafisesti ne voivat monesti olla ihan kivoja ja sisustuksellisia. "Love. Laugh. Love."  -viestin voi välittää myös aidolla maalauksella tai muulla taideteoksella.


Jos et ole myymässä, tee just niinku tykkäät!


Mutta jos et ole myymässä kotiasi lähitulevaisuudessa, niin kannustan ehdottomasti tekemään kotisi sisustuksesta juuri sellaisen, mistä itse pidät ja missä itse viihdyt piittaamatta pätkääkään trendeistä tai ajattelematta liiaksi asunnon mahdollista myyntiarvoa. Sisustitpa kotisi miten tahansa, et voi koskaan tietää mitä sen seuraava omistaja haluaa. Joten nauti täysin siemauksin omasta persoonallisesta kodistasi ja lopeta turha murehtiminen, mitä mieltä muut ovat.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page