top of page

Nanna Susi – In the Moods -taidenäyttely Jyväskylän taidemuseossa


Ajankohtainen vinkki kaikille hiihtolomaansa Jyväskylän seudulla viettäville, väriä elämäänsä kaipaaville tai muuten vain taiteen ystäville. Jyväskylän taidemuseossa on parhaillaan esillä Nanna Suden retrospektiivinen In the Moods -näyttely, joka on ehdottomasti visiitin arvoinen.


Nanna Susi: Nainen ja hänen auransa

Nanna Susi In the Moods


Nanna Susi (s. 1967) on yksi Suomen tunnetuimpia ja menestyneimpiä nykytaiteilijoita. Vuonna 2000 hänet valittiin Vuoden nuoreksi taiteilijaksi, mistä nyt jo kolmekymmenvuotinen ura sai vahvan lähtölaukauksen myös kansainvälisesti.


Suden tyyli on naisellinen ja värikylläinen. Koloristina hän luo teoksiinsa tunnelmaa ja aihetta väreillä, ei ääriviivoilla. Tunteiden väripaletti on laaja ja hohtava, maalikerrokset paksuja, pigmentit vahvoja. Taulujen fyysinen kokokin on suuri.

Nanna Susi Jyväskylän taidemuseo

Nanna Sudelle maalaaminen on aina matka. Maalauksissa on paljon symboleita: ovia, portteja, teitä ja siltoja. Myös kukka-teema on keskeinen yksinhuoltaja-äidin kukkakaupassa Vääksyssä vietetyn lapsuuden ansiosta. Äidin peruja on itsenäisen naisen malli; ei tarvitse kierrellä tai kaarrella, vaan voi olla hyvin suora ja kertoa mielipiteensä.Nanna Susi Jyväskylän taidemuseo

Nanna Susi In the Moods Jyväskylän taidemuseo

Olen täydellisessä taidekierteessä. Sitä voi kutsua myös asennekierteeksi. Pidän olla erilaisissa kierteissä. Olen kierteissä kuin lapsi vuoristojunassa. Kannattaa vain valita mihin kierteisiin itsensä pistää.

– Nanna Susi, Päiväkirja, marraskuun 16.2001


Nanna Susi In the Moods

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page