top of page

Marjoniementila Uuraisilla – ikimuistoisia juhlia ja ihania issikoita keskellä maalaisidylliä

Päivitetty: 7. kesäk. 2019


*Kaupallinen yhteistyö Visit Jyväskylän kanssa.


Jyväskylän lähialueilta löytyy useita kivoja matkailukohteita vaikkapa yhden yön miniloman viettoon. Esittelen niistä nyt yhden, joka on monelle luultavasti hieman tuntemattomampi helmi. Itse en ainakaan ollut kuullut koko paikasta aikaisemmin, vaikka olenkin joskus muinoin viettänyt viikon aivan naapurissa Akonniemen leirikeskuksessa rippileiri-isosena. Nyt kohteessa käytyäni olen vahvasti sitä mieltä, että kyseinen paikka ansaitsee ehdottomasti paikan mahdollisimman monen tietoisuudessa. Ymmärtääkseni tila onkin jo vähän pienemmän piirin, eli issikkaharrastajien hyvin tuntema aina ulkomaita myöten.


Kauniina lokakuun alun viikonloppuna pääsimme siis vierailemaan Visit Jyväskylän kutsumana ja yhdessä kahdeksan muun bloggaajanaisen kanssa tässä verrattoman hienossa miljöössä, joka teki suuren vaikutuksen varmaankin meistä jokaiseen. Mukana matkassa heiluivat naiset seuraavien blogien takaa: Optimismia ja energiaa, Call it home, Talosta koti, Fit you too, Seitakuvia, Elina Marjaana Travel Blog, Torpan tyttö ja Himomatkaajan turinoita.


Marjoniementila – mikäs paikka se on?


Marjoniementila sijaitsee luonnonkauniissa maalaismaisemissa, Sääkspää-järven rannalla Uuraisilla, noin 40 kilometrin matkan päässä Jyväskylän keskustasta. Me saavuimme paikalle mukavasti hovikuljettajan ohjastamalla pikkubussilla. Omalla autolla kulkeminen on oletettavasti se kaikkein vaivattomin keino päästä perille, sillä sujuvaan julkiseen liikenteeseen näin maaseudulla suhtaudun vähän skeptisesti. Korjatkaa toki, jos olen väärässä.Marjoniementila on 1800-luvun lopulla valmistunut entinen pappila, joka tarjoaa upeat puitteet juhlatilaisuuksille, majoittumiseen ja erilaisiin harrastuksiin. Esimerkiksi ratsastus, kalastus, melonta ja luonnossa liikkuminen vaikkapa sienestäen onnistuvat näissä puitteissa mainiosti.


Marjoniementila sali

Marjoniementila pönttöuunin luukut

Marjoniementila keittiö

Marjoniementila kahvipöytä

Marjoniementilan isäntä Mika Saarinen johdatteli meidät päärakennuksen upean juhlavassa salissa tilan historiaan ja nykyiseen toimintaan. Samalla saimme nauttia todella herkullisia ja kauniisti esille laitettuja tilan oman keittiön herkkuja. Tilalla toimii tilausravintola. Ruoanvalmistuksessa käytetään lähiruokaa aina kun mahdollista. Tilan Aitta-kappelissa toimii kesäaikaan myös kesäkahvila, jossa on tarjolla tietenkin oman keittiön leivonnaisia.


Marjoniementila Mikan Saarinen esittelee tilaa

Tilan historiaa


Marjoniemen sveitsiläistyyliin rakennettu pappila toimi alkuperäisessä tarkoituksessaan, eli virkatalona vuoteen 1963 saakka. Tämän jälkeen tilalla on ollut useita omistajia ja siellä on toiminut mm. konepaja ja leirikeskus. Kiinteistön kunto on vaihdellut vuosien varrella suuntaan jos toiseen. Nykyinen omistaja osti tilan Uuraisten seurakunnalta alkuvuodesta 2016 ja siitä lähtien sitä on remontoitu valtavasti. Kunnostus on tapahtunut pieteetillä, vanhan pappilan tunnelma taidokkaasti säilyttäen.


Marjoniementila

Marjoniementila pastorit

Upea paikka ikimuistoisille hääjuhlille


Päärakennuksen yläkerrasta löytyy saunallinen morsiussviitti, jonne hääpari voi pötkähtää nukkumaan suoraan tilalla vietettyjen hääjuhlien jälkeen. Idyllinen hääjuhla toteutetaan aina toiveiden mukaisesti ja halutessa vihkiminenkin onnistuu tilan omassa kappelissa. Yhteensä tilalle mahtuu mukavasti juhlimaan 130 häävierasta.


Marjoniementila hääsviitti

Kodikasta majoitusta ja toimivia kokoustiloja


Majoitustarjonta on monipuolinen. Sviitin lisäksi tilalta löytyy myös useita muita vaihtoehtoja, joiden kaikkien varustukseen kuuluu suihku, wc, jääkaappi, tv sekä kahvin- ja vedenkeitin.


Kokousten pito onnistuu myös mainiosti ja tilat ovat muunneltavissa eri kokoisille ryhmille ja moniin eri tarpeisiin.

Marjoniementila majoitus

Marjoniementila kokoustila

Uusi rantasauna


Vastikään valmistunut komea rantasauna tarjoaa upeat tilat rennompaan illanistumiseen parillekymmenelle hengelle. Terassilta löytyy myös ulkoporeallas, joka on käytössä ympäri vuoden. Rannan maisemia ei todellakaan voi moittia. Auringonlaskussa kylpevää keskisuomalaista järvinäkymää voisi katsella vaikka kuinka pitkään.Marjoniementila rantamaisema

Marjoniementila

Marjoniementila ranta ja issikka

Ratsastusta issikoilla


Ratsastus näyttelee Marjoniementilalla tärkeää osaa. Tilalla on islanninhevosia, joilla voi osallistua ohjattuun kenttä- tai maastoratsastukseen. Lisäksi tilalla järjestetään askellajikoulutuksia sekä hevospäiviä ja -leirejä niin lapsille kuin aikuisille. Jos kiinnostuit, niin kannattaa seurata tilan ajankohtaisia tapahtumia sen Facebook-sivun kautta.


Itse olen hevosille aika vahvasti allerginen, joten sisällä tallissa käynti jäi osaltani väliin, enkä myöskään hypännyt itse hevosen selkään, vaikka sekin olisi ollut visiitillämme mahdollista. Keskityin ihailemaan kauniissa syysillassa ulkoilevia, sympaattisia issikoita vähän kauempaa.


Marjoniementila issikat

Marjoniementila kanahäkki
Tilan pihapiirissä majailee hevosten lisäksi myös muita eläimiä, kuten kanoja ja koiria.

Marjoniementila teki itseeni siinä määrin suuren vaikutuksen, että suosittelen paikkaa erittäin lämpimästi varsinkin kaikille idyllistä ja omassa rauhassaan sijaitsevaa tasokasta juhlapaikkaa etsiville. Myös yritysten virkistyspäivät ja kokoukset nousevat varmasti ihan eri sfääreihin näissä olosuhteissa, kuin mitä kaupunkiympäristössä. Epäilemättä myös rennon rempseä illanvietto vaikkapa naisporukan kesken tilan rantasaunalla olisi ikimuistoinen reissu sekin. Joten tehkää retki Uuraisille ja käykää ihmeessä tutustumassa. Nauttikaa kaikin aistein tästä ainutlaatuisesta maaseutuidyllistä!


Marjoniementila päärakennus

Aikaisempaan juttuuni tältä samaiselta bloggaajareissulta voit tutustua tästä linkistä. Keskityn siinä Jyväskylässä sijaitseviin matkailukohteisiin, joihin pääsee helposti vaikka paikallisbussilla.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

댓글


bottom of page